A abychom to meli kompletni, tady jsou jahodovy muffiny cislo 2. Mela jsem doma nejakou mrazenou lesni smes a tenhle recept mi prisel jako takovej peknej zaklad pro cokoliv, takze proc to nevyzkouset. Nicmene zkousela jsem to i s jahodama a obe varianty byly vice nez uspokojive.
Recept z kucharky My Sweet Vegan:
Recept z kucharky My Sweet Vegan:
Ingredience:
1 a 1/2 hrnku polohrube mouky
1/2 hrnku cukru
1 lzicka prasku do peciva
1 lzicka sody
1/4 lzicky soli
3/4 hrnku sojoveho mleka
1/3 hrnku oleje
1 lzicka vanilkoveho extraktu
1 hrnek mrazenych nebo cerstvych jahod nakrajenych na mensi kousky
Postup:
Troubu predehrejte na 190°C a formu na muffiny vymazte nebo ji vylozte kosicky (blaa bla jako vzdycky). Ve vetsi mise smichejte mouku, cukr, prasek do peciva, sodu a sul. Pomalu pridavejte mleko, olej a vanilkovy extrakt, ale nemichejte moc dlouho, staci, kdyz je testo jakztakz promichane a bez hrudek. Nakonec lehce vmichejte jahody. Kosicky naplnte asi do 3/4 a pecte asi 15-20 minut (me to trvalo asi 22). Po vyjmuti z trouby je nechte nejmene 10 minut chladnout ve forme.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat