19. května 2008

Fauxstess Cupcakes

Čokoládový zrovna nejsou moje oblíbený, ale byly na přání. Fauxstess Cupcakes z Vegan with a Vengeance. Nejsou tak narocny, jak mozna vypadaji.

Ingredience:
Testo:
1 hrnek polohrube mouky
1/4 hrnku kakaoveho prasku
3 lzice cerneho kakaoveho prasku (a nebo proste dalsi klasicky Holandsky)
1 lzicka prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
1 hrnek ryzoveho nebo sojoveho mleka
1/4 hrnku oleje
1/2 hrnku javoroveho sirupu
1/4 hrnku cukru
1 lzicka jablecneho octa
1 lzicka vanilkoveho extraktu

Krem (nevim proc, ale je ho strasne moc, takze pokud delate jenom jednu varku, vydelte dvema):
1/4 hrnku margarinu
1/2 hrnku ztuzeneho tuku (nebo dalsi margarin)
3/4 hrnku cukru moucka
1/4 hrnku suseneho sojoveho mleka
2 lzicky vanilkoveho extraktu (pokud nemate nejaky extra kvalitni, ktery se da "jist" samotny, dejte necelou 1 lzicku)
spetka soli

Cokoladova poleva:
1/3 hrnku sojoveho mleka
cca 120 gr (nalamane) horke cokolady
2 lzice javoroveho sirupu

Zdobeni:
2 hrnky cukru moucka
2 lzice suseneho sojoveho mleka
2 lzice vody

Postup:
Cupcakes: Troubu predehrejte na 180°C a formu na muffiny vylozte papirovymi kosicky. V mise smichejte mouku, kakao (to do misy idealne prosijte), prasek do peciva, sodu a sul. Ve velke mise smichejte mleko olej, javorovy sirup, cukr, ocet a vanilku a slehejte slehacem asi 2 minuty. Suche ingredience primichejte do tekutych a jeste chvili slehejte. Pote testem naplnte kosicky asi do 2/3. Pecte 28 minut, nechte vychladnout na rostu. Krem: Slehacem smichejte tuk a margarin, pridejte cukr a susene sojove mleko a slehejte asi 10 minut (tentokrat ne jen until fluffy, ale until VERY fluffy pisou ;). Pridejte vanilkovy extrakt, spetku soli a opet proslehejte. Cokoladova poleva: v rendliku privedte mleko k (mirnemu) varu, pridejte nalamanou cokoladu a javorovy sirup, promichejte, sejmete z varu a michejte dokud se cokolada uplne nerozpusti. Potom, co cupcakes vychladli udelejte do kazdeho koncem varecky (nebo prstem:) diru. Naplnte pytlik nebo nejake cukrarske nacini kremem a vstriknete ho do muffinu (dokud vas tlak nevytlaci, ale zase bacha, aby nepulky). Prebytecny krem setrete, aby byl vrsek muffinu hladky. Potom je namacejte do (trochu vychladle) cokoladove polevy a nechte ztuhnout v lednici. Mezitim si pripravte zdobeni - cukr a sojovy prasek rozmichejte se lzici vody, potom pomalu po troskach pridavejte zbytek vody, dokud nedosahnete pozadovane konzistence (asi jako zubni pasta).


Na zdobeni jsem byla moc lina, nicmene Hostess cupcakes jsou charakteristicky temahle vlnkama.


Pin It Now!

1 komentář:

ella řekl(a)...

moji miláčci..když jsem je tady objevila, hned jsem přiběhla domů a pekla je někdy večer..spolubydlící moc nechápal,že se mi chce po náročném dni ještě skoro v noci něco "variř".díky krému, kterého zbylo mraky (dělala jsem 1/2 dávku) jsem jich upekla hodně a obdarovávala následující den koho jsem potkala a výsledek nadchl všechny..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...