11. srpna 2008

German Apple Cake

Versunkener Apfelkuchen z The Joy of Vegan Baking. Schmeckt gut!


Ingredience:
3 vetsi oloupana, na tenke mesicky nakrajena, jablka
1/2 hrnku (112 g) margarinu
1/2 hrnku (100 g) cukru
1/2 hrnku neslazeneho jablecneho pyre (diy nebo napr. neslazena detska vyziva)
2 lzice (30 ml) sojoveho (nebo napr. ryzoveho) mleka
1 a 1/2 hrnku (190 g) polohrube mouky
1 pytlik prasku do peciva
1/4 hrnku (60 g) hnedeho cukru (myslim, ze s klidem muzete dat trochu min)
1/2 lzicky skorice
1/2 lcizky zazvoru (koreni)

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a lehce vymazte formu na dort (cca 23 cm). Dale v kucharce radi kratce povarit jablka, aby zmekla. Ja je dala dle receptu na minutu a pul do mikrovlnky a nezaznamenala jsem vyrazny rozdil, nicmene to muze byt typem jablek, moje byla uz za syrova pomerne mekka. V mise dobre utrete margarin s cukrem, pridejte jablecne pyre a mleko. Nakonec vmichejte mouku smichanou s praskem do peciva. Testo rovnomerne rozmistete do formy a navrste na nej jablka. Smichejte hnedy cukr se skorici a zazvorem a pokryjte jim vrsek jablek.

Pecte 30-40 minut a pred vyndanim z formy nechte nejmene 15 minut chladnout. V tomto receptu je mozne margarin v korpusu plne nahradit jablecnym pyre (= 1 hrnek, asi 245 g).


Pin It Now!

2 komentáře:

N řekl(a)...

Keď je možné nahradiť margarín pyré, má sa nahradiť v tom istom množstve, teda 1/2 hrnčeka margarínu = 1/2 hrnčeka pyré?
Chcem ten koláč trochu odľahčiť, preto mi to príde ako super riešenie, len nechcem, aby mi z toho vznikla nejaká kaša :D
Ďakujem! :)

Pupa řekl(a)...

Presne tak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...