17. prosince 2008

Mekke Pernicky

Recept na vyborne a hlavne mekke vanocni pernicky (pokud byste chteli vic "susenkovite"a krupave, muzete zkusit napr. recept z PostPunkKitchen)

Ingredience:
40 dkg hladké mouky
14 dkg cukru moučka
5 dkg rostlinného tuku (Alsan) nebo margarinu
2 lzice agave sirupu, patrne by nemel byt problem ani s javorovym sirupem
1 lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
nahrada za 2 vejce - dala jsem rozmixovane firm silken tofu asi tak za 1,5 vejce (tj. cca 1/3 hrnku), zbytek jsem doplnila sojovou moukou s vodou, jeste jsem prisypala trochu skrobu. Muzete pouzit i jiny nahrazky, ale myslim, ze to silken tofu je prave dela pekne mekke
1 lzici kakaa kvuli barve (klidne dejte jeste vic)
asi 2 lzice koreni do perniku (taky klidne dejte vic, samotny prasek do perniku sice koreni obsahuje, ale nic moc)



Postup:
Ze vsech ingredienci vypracujeme testo (mela by to byt pekna homogenni koule, dle potreby do testa pridejte trochu tekutiny/mouky), nechame pres noc (nebo alespon hodinu) odlezet v lednici. Vyvalime asi 3-4 mm silny plat, vykrajujeme. Pekla jsem v predehrate troube neco kolem 10ti minut asi na 170°C. Dejte pozor, abyste pernicky nepripekli, cim dele pecete, tim jsou tvrdsi. Po upeceni muzete potrit smesi vody, skrobu a agave (javoroveho...) sirupu. Sice nebudou leskle, ale dostanou lepsi barvu.
Zdobeni: cukr moucka + citronova stava (pridavejte opatrne, po malych davkach)

Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

ayy que ricas se ven esas galletas!!
mm ricas,ricas!!!

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,
kolik je z této dávky cca perníčků?:)

Anonymní řekl(a)...

Krásnej recept! Dá se použít místo silken tofu banán? Jde mi o to, jestli pak budou perníčky taky tak trvanlivé, když ho do nich použiji

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...