Vyborny jednoduchy mrkvovy dort (nebo spis buchta) z VegWebu. Dle chuti muzete pridat dalsi veci, jako napr. ruzne orechy, kokos, ananas, zazvor, rozinky...
Ingredience:
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku jablecneho pyre (napr. neslazena detska vyziva, muzete nahradit olejem, ale za vysledek nerucim)
3 lzice rozmixovaneho lneneho seminka smichane (rozmixovane) s cca 8mi lzicemi vody
3 hrnky nastrouhane mrkve (muzete dat trochu vic)
1 a 1/2 hrnku cukru (dala jsem asi 1 hrnek hnedeho cukru)
2 hrnky polohrube mouky
1/2 lzicky soli
1 lzicka pecici sody
2 lzicky skorice
trochu muskatoveho orisku
Krem, uz nevim z jaky kucharky:
1 hrnek nesolenych kesu orisku
cca 5 datli
cca 100 ml kokosoveho mleka
Postup:1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku jablecneho pyre (napr. neslazena detska vyziva, muzete nahradit olejem, ale za vysledek nerucim)
3 lzice rozmixovaneho lneneho seminka smichane (rozmixovane) s cca 8mi lzicemi vody
3 hrnky nastrouhane mrkve (muzete dat trochu vic)
1 a 1/2 hrnku cukru (dala jsem asi 1 hrnek hnedeho cukru)
2 hrnky polohrube mouky
1/2 lzicky soli
1 lzicka pecici sody
2 lzicky skorice
trochu muskatoveho orisku
Krem, uz nevim z jaky kucharky:
1 hrnek nesolenych kesu orisku
cca 5 datli
cca 100 ml kokosoveho mleka
Smichejte olej, jablecne pyre, lnene seminko s vodou a cukr a dobre promichejte, pote pridejte mrkev. V jine misce smichejte vsechny zbyvajici (suche) ingredience. Pote obe smesi promichejte a nalijte do cca 23x33cm (nebo klasicke dortove) formy (vymazane a vysypane, prip. vylozene pecicim papirem). V troube predehrate na 180°C pecte asi 40-50 minut (dort je upeceny, kdyz je spejle pichnuta do stredu dortu po vyndani cista). Muzete pect take jako muffiny (cca 20-30 minut?).
Kesu orisky a datle rozmixujte v mixeru s trochou kokosoveho mleka, to potom pridavejte az do dosazeni pozadovane konzistence. Stejne tak muzete pridat datle, zalezi na vasi chuti. Krem nechte pred zdobenim dobre vychladnout v lednicce.
Kesu orisky a datle rozmixujte v mixeru s trochou kokosoveho mleka, to potom pridavejte az do dosazeni pozadovane konzistence. Stejne tak muzete pridat datle, zalezi na vasi chuti. Krem nechte pred zdobenim dobre vychladnout v lednicce.
Pin It Now!
7 komentářů:
Můj první recept, který jsem z těchto stránek vyzkoušela a musím říct, že dort byl vynikající (a to i bez krému, jelikož na něj jsem neměla ingredience).
Jedla jsem ho u kamarádky, je dokonalý. Máte ponětí, co by se mohlo stát, kdybych místo polohrubé mouky použila celozrnnou hladkou? Mám ji zrovna se spíži, tak bych ji udala.
Barina: hm, mozna bude trosicku "srazenejsi", ale jinak by to myslim problem byt nemel :)
Pupa: To se dá přežít. Horší je, že už ho peču hodinu a čtvrt a těsto je pořád dost kašovité. Asi jsem tam dala moc mrkve nebo je to kvůli tomu, že jsem použila med místo cukru :/
Zkoušela jsem bez krému a bylo to výborné, dnes zkusím s krémem, jsem na to zvědavá!! :)
po 8734.x :)
a stále jinak
a stále neskutečný
děkuji :)
Okomentovat