28. ledna 2009

Black Bean, Mushroom, & Quinoa-Stuffed Peppers

Plnene papriky z Vegan with a Vengeance.

Ingredience:
2 lzice olivoveho oleje
1 stredni, na drobno nakrajena cibule
3 rozmackane strouzky cesneku
2 hrnky na drobno nakrajenych hub (napr. zampionu)
1 lzice chilli powder
1 lzicka soli
450gr plechovka rajcatoveho protlaku
1/4 hrnku vody
1/2 hrnku quinoy
4 vetsi cervene papriky (nebo jine vetsi papriky :)
450 gr cernych fazoli (dala jsem cervene - kidney beans, ale i cerne jsou bezne dostupne) z konzervy
1 lzicka javoroveho sirupu
pridala jsem jeste kousek tavenyru


Postup:
V hrnci rozehrejte na strednim plameni olej a osmahnete cibuli (asi 3-5 minut). Pridejte cesnek a houby a smazte asi 5 minut, dokud houby nepusti stavu. Primichejtechili powder a sul, pridejte quinou, 1 hrnek rajcatoveho protlaku a vodu. Snizte teplotu, prikryjte a mirne varte asi 20 minut, jednou zamichejte. Mezitim predehrejte troubu na 180°C a pripravte papriky. Hrnec vody privedte k varu, papriky zbavte jadrincu a varte je asi 5 minut. V misce smichejte fazole (ja jsem je rozmackala) a javorovy sirup se smesi s quinoou. Naplnte papriky a postavte je otvorem vzhuru na pekac, prelijte zbytkem protlaku a pecte asi 15 minut (myslim, ze snesou klidne delsi dobu). Pred podavanim ozdobte listky koriandru.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...