24. září 2009

Tofu "Tvarohova" Pomazanka

Chutna tofu pomazanka s bylinkami ala tvaroh na slano z nove kucharky Vegan Brunch (the Hypnotoad wants u to buy it! buy it!). S bagely idealni. Recept na ty na fotce je ze stejne kucharky (je i na internetu, napr. zde), ale pouziva vital wheat gluten neboli suseny lepek, ktery uz u nas, pokud vim, neni k dostani. Nicmene recept na jednoduche, klasicke bagely je vegansky sam o sobe a na internetu je spousta verzi. Neni to nic tezkeho, potrebujete k tomu predevsim mouku, drozdi a vodu a dost casu na kynuti a vysledek opravdu stoji za to, takze do it! do it! and all glory to the hypnotoad! ehm


Ingredience:
1/2 hrnku nesolenych kesu orechu
1 strouzek cesneku
2 baleni tofu natural (cca 450 gr)
2 lzice nasekane cerstve bazalky
2 lzice cerstveho tymianu
1 lzice nasekaneho cerstveho estragonu
2 lzice nasekaneho cerstveho oregana
(pokud nemate cerstve bylinky, muzete pouzit susene v pomeru 1 lzice cerstvych = 1 lzicka susenych, nicmene idealni by bylo mit alespon nektere cerstve)
2 lzice citronove stavy (dala jsem vic, dle chuti)
1/4 hrnku nasekane cervene cibule
2 lzice lahudkoveho drozdi (jde to i bez nej, pokud ho nemate radi)
sul a cerstvy pepr dle chuti

Postup:
V mixeru rozmixujte kesu orechy a cesnek (dokud nemaji konzistenci drobenky nebo strouhanky), pridejte prsty rozdrobene tofu a opet rozmixujte, dokud se neutvori vicemene hladka smes. Pridejte vsechny ostatni ingredience a jeste kratce promixujte, ale ne uplne na kasi, v pomazance by mely byt male kousky cibule a bylinek. Ochutnejte a dochutte. Pote nechte vychladit alespon pul hodiny a podavejte (samozrejme s cerstvymi bagely :).

Pin It Now!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Lepek jsem koupila v jedné zdravé výživě v kilovém sáčku od firmy Danfood. Na jejich netu jsem ho ale v nabídce nenašla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...