Ingredience:
1 vetsi dyne hokkaido
olivovy olej
1 stredni cibule, nadrobno nakrajena
1-2 strouzky cesneku
kvalitni zeleninovy bujon (napr. Alnatura) dle chuti
sojova smetana Provamel
citron
1-2 konzervy cizrny
pepr, sul, popr. dalsi koreni
Postup:
Dyni dobre omyjte kartackem a z povrchu okrajejte pripadna nehezka mista (uz asi nemusim pripominat, ale pro jistotu: hokkaido se ji i se slupkou!). Rozkrojte napul, lzici vydlabejte vlakna a rozmekla mista, uriznete stopku, vykrojte "bubaka" a dyni rozkrajejte na mensi kousky (cca 2x2 cm). Na oleji zpente cibulku, nechte zesklovatet, pridejte cesnek a jeste kratce osmahnete. Pridejte nakrajenou dyni a zalijte vodou a nalevem z cizrnove konzervy. Muzete pridat zeleninovy bujon, pripadne koreni, ale neni nutne. Varte do zmeknuti, cca 20 minut, pridejte sojovou smetanu a stahnete z ohne. Pote polevku rozmixujte tycovym mixerem, dochutte soli, peprem, prip. citronem. Cizrnu muzete vmichat primo do polevky ci si mnozstvi dle chuti pridat do talire. Podavejte ozdobene smetanou a peprem.
Pin It Now!
3 komentáře:
výborná. jen jsem se při krájení dýně trochu říznula do prstu:)
luxus, myslím, že na tohle padne dost dýní ze zahrádky :)
Milá paní, slečno, chtěla bych moc poděkovat za tyto stránky, chtěla bych najet na jiný stravovací režim. A mimoto mi ve špajzce leží jedna dýně Hokkaido, vůbec jsem netušila co z toho udělat a jak tak pročítám a ukládám Vaše recepty tak jsem narazila tady na toto... namočím si cizrnu a zítra budu mít kytičkový den :-) moc se těším a napíšu jak nám to chutnalo. Ještě jednou děkuji :-) Soňa-Rouzetka
Okomentovat