4. března 2011

Kokosovy a Jogurtovy Krem

Dva nove kremy na dort ci cupcakes. Drive jsem vanilkovy krem delavala prevazne z Alsanu, nicmene prestoze je to chutove asi nejzdarilejsi rostlinny tuk, precijen nebyl uplne podle mych predstav. Navic "maslove" kremy obecne nepatri k mym favoritum. Zkousela jsem tedy dva nove kremy, ktere by nebyly tak tezke, ani zalozene na tofu, ktere je ve vanilkovych kremech bohuzel vetsinou citit. Vysledek byl velmi zdarily, takze le voila!

Prvni z nich je zalozen na kokosovem oleji, ktery pri nizsich teplotach tuhne a ztuzi tak i krem. Ve spojeni s vanilkovym pudingem nema ani nijak prehnane kokosovou chut, ta je spise vanilkova s naznakem kokosu. Postup je velmi jednoduchy - tuhy kokosovy olej slehate slehacem dokud nezmizi vsechny hrudky, pridate mouckovy cukr a opet proslehate dokud smes nema jemnou a nadychanou konzistenci. Pote muzete pridat vychladly vanilkovy pudink (nebo jine "ochucovadlo" - napr. "puding" z pravych jahod), dotretice proslehate a je to. Jeste se chystam experimentovat s pridanim smesi ztuzene agarem, ktera by kremu dodala jeste lepsi strukturu a pevnost, aby se s nim dalo i zdobit.


Druhy krem je zalozen na sojovem jogurtu - doporucuji napr. vanilkovy Soyadee nebo malinovy/vanilkovy/natural Provamel (obecne jsou dle meho Provamel jogurty nejchutnejsi a nejmene sojove). Velky jogurt smicham v rendliku spolu s trochou citronove ci limetkove stavy, pridam trochu kokosoveho mleka (ne moc, aby chut nebyla prilis kokosova) a prihodit by sly take pres noc namocene a pote dohladka rozmixovane orechy (zejm. kesu, mandle nebo makadamie). Do smesi pridam cca 3 lzicky agaru (koupite ve zdrave vyzive), zahreji a asi minutu povarim. Pote je jeste mozne vmichat zvolene sladidlo (cukr, javorovy sirup...) nebo/a napr. trochu vanilkoveho pudinku. Smes necham ztuhnout v lednici (bude to mit konzistenci tuzsiho zele) a pote opet rozmixuji. Pokud jsme pouzili dost agaru, vznikne chutny roztiratelny krem.

Kremy jsem pouzila k ozdobeni vanilkovo-jahodovych cupcakes (jahody v zime, hruza, vim). Nejdriv jsem upekla klasicke vanilkove cupcakes z VCTOW, pulku z nich jsem vydlabala, dovnitr dala cerstvou jahodu a ozdobila kokosovo-vanilkovym kremem. Druhou pulku jsem vydlabala, naplnila trochou smesi z jahod rozvarenych s cukrem, doplnila lzickou jogurtoveho kremu, "priklopila" vydlabanym testem a na nej jsem opet navrsila rozvarene jahody a jogurtovy krem.
Mnam.

Pin It Now!

4 komentáře:

Eliška řekl(a)...

Mňam, to budu muset vyzkoušet! :-)

Anonymní řekl(a)...

ach, vyzerá to skvele! :)
Ale mohla by som sa spýtať...asi presné množstvo surovín už nebudeš vedieť...?

Pupa řekl(a)...

bohužel už netuším :( ten pudingový je lehký, tam je to tak plus mínus od oka... dobré je taky místo kokosového oleje dát smetanu z kokosového mléka, ale pak je nutné udělat puding trochu tužší. A nebo dát i puding i smetanu i trochu kokos tuku :)
ten jogurtový krém se chystám v trohcu předělané verzi zveřejnit za nějakou dobu, tak stay tuned :)

Anonymní řekl(a)...

:)
Vďaka. Niečo z toho bolo, ale ...hm, asi budem potrebovať viac pokusov :)
Ale stal sa zo mňa poctivý follower! Tie recepty sú úžasné a taktiež sa mi mimoriadne páčia aj fotky...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...