Ingredience:
3 vetsi rajcata (co nejchutnejsi)
1/2 (a kousek) hrnku nesolenych neprazenych kesu
2 lzice rajcatoveho protlaku (jestli mate jen kecup a nikdo se nediva, muzete tam dat ten ;)
1/4 hrnku vody ci bileho vina
muzete prihodit i par susenych rajcat
4 strouzky cesneku
2 lzice olivoveho oleje
cerstva bazalka
pepr a sul
spagety ci jine testoviny
Postup:
Dejte varit spagety. Rajcata omyjte a nakrajejte na vetsi kusy. Dejte je do mixeru, pridejte kesu, protlak, a vodu/vino a dobre rozmixujte uplne dohladka. Na panvi rozehrejte olej, pridejte rozmackany cesnek a nechte ho zezlatnout (pozor, nepripalte). Pote pridejte rozmixovanou omacku, dosolte, zamichejte a nechte cca 4 minuty probublavat. Je-li omacka prilis husta, pridejte vodu/vino, je-li malo rajcatova, pridejte trochu protlaku. Uvarene spagety zcedte, pridejte do omacky a dobre promichejte. Nandejte na talir, ozdobte cerstvou bazalkou a peprem a ihned podavejte.
Pin It Now!
1 komentář:
Včera jsem tuhle pochoutku dělala rodičům, abych dokázala, že i bezmasé (čistě veganské) jídlo může být vynikající. Povedlo se! K hotové verzi jsem přidala nakrájená sušená rajčátka a tím se ta slast dovršila. Dneska jsem dojídala zbytky a odleželé byly ještě lepší! :)
Okomentovat