26. července 2011

KoproTofu

Skvělý salát (náplň do sendvičů, na rohlík atd.) pro ty, co mají rádi kopr. Výborná rychlovka z chalupy (tofu jedí a kupují! i lidé mimo Prahu, ha). Množství je orientační, přísady přidávejte(/ubírejte) podle chuti.

Ingredience:
1 balení tofu natural (chuťově nejlepší je imo Sunfood BIO)
2-3 jarní cibulky (příp. je možné dát červenou či normalní)
3 lžíce veganske majonézy (sojanézy)
2 lžičky horčice
2 lžíce citronové šťávy
svazek čerstvého kopru, nasekaného (asi víte, že ten "stonek" se nejí)
Sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí) a pepř dle chuti
přidala jsem též vegan kaviár z řasy. Není nutný, ale příjemně to ozvláštní. Je k dostání v Ikee za 39 kč. Na trhu býval i tento, lepší (už jen tím, že není z ikey), ale už jsem ho nikde delší dobu neviděla (ochutnala jsem černý a červený a byly oba výborné).
můžete přidat též na drobno nakrájené kyselé okurky a řapíkatý celer (zvlášť pokud máte něco proti kopru)

Postup:
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience. Tadáá.


Hrozně dlouho jsem nepříspívala, stydím se, nechci, aby to tu vyšumělo... ale znáte to, Moje drahá lenost, nedej se mi přemoct. Tak mi třeba napište něco povzbudivého do komentářů, možná mě to donutí přidat nějaký další superchutný recept ;).

Pin It Now!

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Kopr je výýborný!Máme ho na zahradě jako plevel a tak jsem ho v časném létě dávala do všeho.Zcela nečekané chutě nabízí špenát s koprem a hlavně kaše ze žlutého hrachu s koprem.S tofu ho také vyzkouším,máte pravdu i na Vysočině ho jíme:))

Anonymní řekl(a)...

V nějakým časopise o vaření (tuším že to byl Apetit) byl recept na Nasi Goreng z tofu, vařil to holanďan, co dělá šéfkuchaře ve veg. restauraci Mlsná Kavka, ten říkal, že nejkvalitnější tofu v CZ co sehnal, je od Sojenky (ještě jsem to sám nevyzkoušel). http://www.sojenka.cz/html/index.php?ac=menu&idm=2&LAN=cz&uin=d2003985c4cfeaf213

Pupa řekl(a)...

Anonymni z Vysociny: kopr se zlutym hrachem zni vyborne, nebyly by nejake podrobnosti? Taky jsem jako priznvice kopru zkousela vegan koprovku, jednou v zahranici, kdy jsem pouzila Toffuti better than cream cheese a byla vyborna, bohuzel jen se soj. mlekem a soj. smetanou uz to takovy zazrak nebyl :/

Anonymni 2: o Sojence jsem jeste neslysela, dik za tip, ale kdyz na to tak koukam, myslim ze jsem ty tri prvni typy (japonske) videla v korejskych potravinach v Korunni.
Jinak v Mlsne Kavce jsem jednou byla a jidlo bylo moc dobre, bohuzel je to tam z 90% vegetarianske a ne prilis vegan friendly :/ (ackoliv nam tehdy vysli vstrict a snazili se upravit vegetarianska jidla na veganska mimo menu... a zminovane Nasi Goreng z tofu by tez mohlo byt vegan, ale tehdy ho tam nemeli)

jarek řekl(a)...

diky za dalsi skvelej recept.
Myslim ze enegrie ted mas urcite plno , pokud jsi to byla ty na fluff festu ale hlavne na pondelni afterfluff party, ktera byla totalne nabijeci :)

Markéta řekl(a)...

aaa! mám hlad! :))

Pupa řekl(a)...

jarek: na Fluffu jo, na afterparty nevim, na jedne jsem v pondeli byla, ale postfluffovska na sedmicce to nebyla, takze asi nadale zustavam anonym ;)

jarek řekl(a)...

Pupa: :-D tak to jsem se sekl , ale doufam ze jsi nabrala plno energie a budou dalsi super recepty.

Anonymní řekl(a)...

proc se to nedorekne ???

moje mila lenost, nedej se mnou premooct....


AZ JA SE VDAM, CELA SE TI VZDAM !!!

Anonymní řekl(a)...

Díky moc za Váš blok, je naprosto perfektní. Toliko vegan inspirace, super design fotografie, nic lepšího jsem česky na webu zatím nenašla... Přeju hodně síly, nápadů, kreativity a trpělivosti s dalším tvořením na tomto webu... pryč s leností, to platí pro nás pro všechny:-))
Endirin

Moony řekl(a)...

Ahoj, musím Ti poděkovat nejen za tenhle recept, ale hlavně za celý Tvůj blog. Popravdě sem chodím už dost dlouho, aniž bych napsala, obvykle to nedělám, ale je vážně úžasné, že se i v dnešní době pořád najdou lidé, kteří mají srdce na pravém místě, sílu a nadšení pro to, aby inspirovali ostatní a ještě k tomu úžasný talent na vaření :)
Když s někým mluvím o veganské kuchyni, tak si skoro každý myslí, jak je takové jídlo monotónní, nepřirozené, divné a Bůh ví jaké ještě (cpát do všeho maso podle nich zjevně monotónní a nepřirozené není... ), ale když pak ochutná některé z těch dobrot, kterých je tenhle blog plný... :) Sama se snažím v kuchyni "kouzlit" jak to jen jde, ale i tak musím smeknout před Tvými recepty, protože to jsou většinou věci, které by mě ani za nic nenapadly a jsou naprosto perfektní.
Prosím, prosím, smutně koukám - nepřestávej psát :) Aspoň jednou za čas... Pro mnoho z nás je Tvůj blog úžasným zdrojem inspirace a takovým útočištěm, kam chodíme nejen když nás honí mlsná... :)

Elisabeth řekl(a)...

Yummy! Az pojedu priste do Ikea tak se podivam po tom veganskem kaviaru. Kopr miluju a delam z toho casto dressing (se silken tofu, citronem, cesnekem a koprem) nebo to davam do bramboroveho salatu obcas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...