21. srpna 2011

Kaiser Salad

Variace na znamy salat cezar. Misto masa/krutonu nas napadlo pouzit osmazene obalene houby a vysledek byl vynikajici. Na tento salad je nejlepsi pouzit houby typu masak, holubinka (jedla ;) apod., ktere vlastne jako houby ani moc nechutnaji (takovy cerstvy masak, obaleny v "trojobalu" a osmazeny, chutna vyborne, trochu jako nejake jemne bile maso, po houbove chuti ani pamatka), mozne je pouzit tez lisky. Pokud houby nepozrete v jakekoli forme nebo je proste nemate po ruce, muzete je nahradit krutony. Jejich vyroba je jednoducha, nechte se vest treba postupem receptu na cesar salad z Veganomiconu, odkud pochazi tez vynikajici dressing, popsany nize. 2-3 megaporce (nebo 4-5 mensich, vhodnych jako predkrm).


Ingredience:
2 hlavky rimskeho salatu
1-2 svazky cerstveho spenatu

1/3 hrnku mandli nakrajenych na platky + dalsi na ozdobu
3-4 strouzky cesneku
340 gr mekkeho silken tofu (napr. 1 baleni Mori-Nu soft)
1/4 hrnku olivoveho oleje
3 lzice cerstve citronove stavy
1 vrchovata lzice kapar
4 lzicky nalevu z kapar
1 lzicka cukru
1/2 lzicky horcice (nebo horcicneho prasku)
sul dle chuti
cerstvy pepr

houby - cca 5-6 vetsich klobouku
5 lzic sojanezy
bile vino
skrob
voda
strouhanka

Postup:
Salat a spenat dobre omyjte, osuste a natrhejte do misy na mensi kousky. V mixeru nebo robotu rozmixujte mandle (ne uplne na prach, mely by mit konzistenci spis jako strouhanka) a presypte je do uzaviratelne misky. Mixer neumyvejte, dejte do nej tofu, cesnek, olivovy olej a dobre rozmixujte, pote pridejte zbytek ingredienci na dressing a opet rozmixujte. Ochutnejte a dle potreby dochutte soli a citronovou stavou (prip. muzete pridat zbytek sojanezy, ktery nevyuzijete na trojobal). Prelijte do misky s mandlemi, zamichejte a nechte v lednici dobre odpocinout - nejmene pul hodiny, idealne vsak hodinu a pul a dele.
Houby nakrajejte na mensi kousky (trojuhelniky). V hlubokem taliri ci misce si pripravte testicko (muzete pouzit cokoliv, co vytvori hustsi smes, ktera bude na houbach dobre drzet, ale nemelo by to byt nic prilis aromatickeho). Do sojanezy dejte cca lzici az dve skrobu, prilijte vino a promichejte, muzete jeste zredit vodou. Houby obalte v testicku, pote ve strouhance a na panvi osmahnete dozlatova. Jak servirovat? Na talir nandejte smes salatu, prelijte dressingem, pridejte houby, opet trochu zakapnete dressingem, posypejte platky mandli a opeprete. Podavejte se strouzkem citronu.

Pin It Now!

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Miluju tenhle Tvuj blog (ostatne vsechny podobné blogy s veganskymi recepty).. pořad mi dodava silu se nevzdat i kdyz je muj vek (15),nedostatek penez,silena jidelna ve skole i cela rodina proti. diky :)

Pupa řekl(a)...

tak to jsi dobra, moc obdivuju vsechny vegany, co jsou na to sami. Jsem rada, ze muzu alespon malicko prispet :)

Anonymní řekl(a)...

aoi..samozrejme veeeeliiikaaaanska pochvala za tvuj blog..jen mam technicky dotaz - jak se stale vice naplnuje a naplnuje uzasnymi recepty, tak se v tom ztracim, neslo by dat nejake vyhledavani??mej se fajne,ella
*go vegan*

Anonymní řekl(a)...

Ja to normalne delam tak, ze do vyhledavace, kdyz me zajima zdejsi uprava lisek, dam veganotic + lisky :-)

Pupa řekl(a)...

no takovy pofiderni vyhledavani na blogu (Google) je uplne dole na strance... ale souhlasim, ze by se hodilo neco lepsiho na postrani listu ;)
zdravim ellu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...