13. listopadu 2011

Pomazanka ze Susenych Rajcat

Vynikajici pomazanka ze susenych rajcat a slunecnicovych seminek. Neni to zadny novy napad, videla jsem nekolik podobnych receptu v ruznych variacich (napr. s vlasskymi orechy), ktere ovsem patrne v nejblizsi dobe nebudu zkouset, protoze tahle verze mi naprosto vyhovuje. S aranzovanim si budete muset dat trochu prace, protoze pomazanka sama o sobe prilis lakave nevypada, ale chutove je opravdu vynikajici (overeno z nekolika veganskych i neveganskych zdroju), takze nevahejte. Puvodne z My New Roots.


Ingredience:
1 a 1/2 hrnku slunecnicovych seminek (muzete je dopredu na par hodin namocit, ale neni nutne)
12-14 strednich-vetsich susenych rajcat (pouzivam ta v oleji, pokud je nemate v oleji, musite je nejdrive rehydratovat ve vode)
2 lzice panenskeho olivoveho oleje
kura a stava z jednoho citronu
1 velky nebo 2 mensi strouzky cesneku
1/2 hrnku listku cerstve bazalky (pri odmerovani listky poradne zmacknete)
1 lzicka agave sirupu
1 lzicka tamari
sul a pepr dle chuti

Postup:
Vse rozmixujte v mixeru (mne to slo nejlepe tycovym), ochutnejte a dochutte (napr. vic rajcat, vic citronu, vic bazalky, pepre...), ja urcite pridavam o dost vic susenych rajcat a bazalky, nez je uvedeno v receptu.
Pokud pouzivate rehydratovana susena bude patrne nutne k dosazeni pozadovane konzistence pouzit par lzic vody, ve ktere byla rajcata namocena.
Podavejte s opecenym chlebem a zeleninou (na horni fotce s marinovanymi platky cervene repy (olivovy olej + citronova stava) a rukolou nebo s bazalkovym pestem). Pomazanka vydrzi v lednici v uzavrene nadobe az tyden.


Pin It Now!

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Právě jsem recept vyzkoušel a pomazánka byla vynikající. Pro někoho možná trochu kyselejší kvůli šťávě z celého citronu, ale pro mně OK. Díky za inspiraci pro dnešní večeři.

Anonymní řekl(a)...

Výborná! Od té doby co mám tyčový mixér si dělam pomazanky sama a celý Sunfood se muže jít zahrabat :)

Anonymní řekl(a)...

mocinky dobra pomazanecka. odnesl jsem si ji nekolikrat domu, dokonce myslim i tu, co je na fotecce. krabicky vratim! :-)

Terka řekl(a)...

vyrobila jsem a je fakt báječná, i můj chlap co je spíš na paštiky, uznale pokyvoval hlavou a nemohl poznat z čeho to je.

Anonymní řekl(a)...

Pomazánka byla skvělá, na můj vkus dost kyselá ale i tak se po ní zaprášilo :)

Anonymní řekl(a)...

Boží. Dala jsem méně citrónu, místo agave sirupu javorový, místo tamari tmavou sojovou omáčku..je výborná.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...