18. srpna 2012

Zucchini Land

Och ta estetika zeleninových trhu. Vždycky bych si nejradši koupila všechno a těmhle cuketkám nešlo jen tak odolat.



Jenže co nakonec s nimi? Jen tak opečené se zeleninou jsme je již párkrát měli, tak jsem je tentokrát udělala trochu méně tradičně - nakrájené na proužky, obalené v ochucené strouhance a opečené v troubě, podávané s lehkým jogurtovým dipem ("dip" je ale hnusné slovo, poraďte nějaký český ekvivalent?).


Podrobný recept asi není potřeba. Cuketky omyjte, odstraňtě stopku a podélně nakrájejte na špalíčky. Toto jídlo můžete připravit i z větší cukety, stačí nakrájet jí na více kousků, ale nepoužívejte takové ty super obří. 
V misce si připravte těstíčko na obalování, stačí smíchat trochu bílého sojového jogurtu (Soyadee nebo Provamel), vodu a hladkou mouku (případně můžete dochutit solí a kořením). V jiné misce či lépe hlubokém talíři si připravte strouhanku. Já jí chtěla trochu hrubší, proto jsem klasickou strouhanku smíchala s rozemletými BakeRolls chipsy (některé příchutě jsou vegan) a kořením. Přidala jsem též asi dvě hrsti najemno nastruohaného Veganline mozarella sýru, ale není nutný. Cuketky obalte nejprve v těstíčku, poté ve strouhance a skládejte je na pečícím papírem vyložený plech. 


Pečte v troubě dobře předehřáté na 210°C asi 12 minut, poté je trochu prohrábněte, aby se otočily a dopékejte dalších asi 8 minut (prostě dozlatova, pozor, aby nebyly rozbředlé).
Přestože jsou dobré samy o sobě, určitě neuškodí udělat si k nim lehčí dressing. Já jednoduše smíchala 2 lžíce sojanézy, 3 lžíce bílého sojového jogurtu, trochu citrónové šťávy, najemno nakrájenou jarní cibulku a pepř a sůl.

 Gatovo!



Pin It Now!

3 komentáře:

Renata řekl(a)...

vypadá to úžasně! Nám se letos bohužel cuketky neurodily...

Anonymní řekl(a)...

Vypadaji naprosto nadherne. Asi cukety rehabilituji :-)

Christina:) řekl(a)...

Velmi inspirujuci blog s jednoduchými a určite veľmi chutnymi receptami:-) pridavam do zaloziek a sledujem každý deň:-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...