10. prosince 2012

Frittata s shiitake a koprem

Výborná a výživná rychlovka, ještě než sem dám všechny ty vánoční nesmysly. Pro milovníky kopru nutnost!
Původní recept z Vegan Brunch.


Ingredience:
1 lžíce olivového oleje
4 rozmačkané stroužky česneku
cca 200 gr hub shiitake, nakrájených na tenčí proužky (výborné seženete např. v Hale 22 v Holešovické tržnici)
500 gr tofu natural
1 lžíce dobré sojové omáčky
1 lžička (dijonské) hořčice
čerstvý černý mletý pepř
1/4 hrnku lahůdkového droždí (nejedná se o kvasnice!)
1/2 hrnku nasekaného čerstvého kopru (klidně ještě trochu více)
větší špetka soli


Postup:
Troubu předehřejte na 200°C. Ve větší pánvi zahřejte olej a krátce na něm osmahněte česnek (asi půl minuty). Přidejte nakrájené shiitake a smažte na mírném plameni dalších 7 minut, občas promíchejte. Mezi tím vymačkejte přebytečnou vodu z tofu a rozmačkejte ho do větší mísy (nesmí tam být žádné větší hrudky). Přidejte sojovku, hořčici, pepř, lahůdkové droždí a kopr a zamíchejte. Když jsou houby hotové, přidejte je k tofu směsi a opět zamíchejte. Ochutnejte a dosolte. Směs přendejte do dobře vymazané formy (klasická dortová nebo menší) a dobře "udusejte"/umačkejte (wtf?) rukama. Vršek potřete trochou olivového oleje. Pečte asi 20 minut, dokud není frittata pevná a lehce zlatohnědá na povrchu. Po vyndání nechte asi 3 minuty chladnout, poté překlopte na čistý talíř a podávejte.

Pin It Now!

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...