Asi nejchutnejsi vec, co jsem kdy upekla. Vzhled taky neni nejhorsi, takze rozhodne doporucuju vyzkouset. Pomeranc v jine nez syrove podobe obvykle moc nemusim, ale tady ma takovou lehkou chut, no fakt neco :). Kdo nema rad kokos nemusi mit obavy, nepoznate ze tam je.
Ingredience:
Babovicky:
1 a 1/2 hrnku mouky (dala jsem 1 polohrube a 1/2 hladke)
3/4 hnrku cukru (klidne trochu min)
2 a 1/4 lzicky prasku do peciva
1/4 lzicky soli
1/3 hrnku kokosove smetany z kokosoveho mleka (kokosove mleko skladujte pred pouzitim par hodin v lednici, pote vydlabejte pevnou kokosovou smetanu nahore)
2 lzice stavy z cervenych pomerancu (dala jsem normalni oranz :)
3/4 hrnku sojoveho mleka
2 lzice vody
1-2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo muzete cast cukru nahradit vanilkovym)
Babovicky:
1 a 1/2 hrnku mouky (dala jsem 1 polohrube a 1/2 hladke)
3/4 hnrku cukru (klidne trochu min)
2 a 1/4 lzicky prasku do peciva
1/4 lzicky soli
1/3 hrnku kokosove smetany z kokosoveho mleka (kokosove mleko skladujte pred pouzitim par hodin v lednici, pote vydlabejte pevnou kokosovou smetanu nahore)
2 lzice stavy z cervenych pomerancu (dala jsem normalni oranz :)
3/4 hrnku sojoveho mleka
2 lzice vody
1-2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo muzete cast cukru nahradit vanilkovym)
Sirup:
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku vody
1/4 hrnku pomerancoveho dzusu
Postup:
Troubu predehrejte na 180°C. Smichejte suche ingredience, v jine mise "mokre" ingredience a pak lehce promichejte dohromady (mokre do suchych). Kazdou formicku naplnte asi 1/2 hrnku testa. Pecte 25-30 min. (v cerne teflonove forme o neco min, asi 20-25).
Mezitim si pripravte sirup: vodu s cukrem zahrivejte tak dlouho, dokud se cukr uplne nerozpusti. Jestli chcete hustsi sirup staci to trochu povarit a smes ztuhne. Sundejte z ohne a vmichejte pomerancovy dzus. Jakmile vyndate babovky z trouby (stale zustavaji ve formickach), propichejte je (lehce!) vidlickou a prelijte pulkou sirupu. (Druhou pulkou pak ozdobte pri servirovani.)
Pred vyndanim nechte babovicky jeste tak 10 min ve formickach, pak je prendejte na rost. "Skladujte" pod nejakym poklopem nebo treba ve (vychladle) troube, aby neokoraly kraje.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat