15. dubna 2008

Mediterranean Olive Bread

"Stredomorsky chleb" ;) z The Joy of Vegan Baking.

Ingredience:
3 lzice (45 g) rozemletych lnenych seminek
1/2 hrnku (120 ml) vody
1 a 1/2 hrnku (188 g) polohrube mouky
3/4 hrnku (94 g) celozrnne mouky
2 a 1/2 lzicky prasku do peciva
1 lzicka nasekaneho rozmarynu a bazilky (nebo 3/4 lzicky suseneho)
1/2 soli
1 hrnek sojoveho mleka
1/4 hrnku (60 ml) olivoveho oleje
1/3 hrnku (50 g) nasekanych vlasskych orechu
1/3 hrnku (33 g) nasekanych cernych oliv
1/3 hrnku (33 g) nasekanych susenych rajcat

Postup:
Predehrejte troubu na 180°C a vzmazte formu na chleb (asi 20-25 cm dlouhou). V mixeru uslehejte lnene seminko s vodou do kremove konzistence. Ve vetsi mise smichejte mouky, prasek do peciva, rozmaryn a sul. V jine mise promichejte mix lneneho seminka a vody, mleko a olivovy olej. Mokre ingredience postupne vlijte do suchych a lehce promichejte. Pridejte orechy, olivy a rajcata a jemne je vmichejte do testa. Testo rozprostrete do formy a pecte asi 40 minut (mne to trvalo nevim proc o dost dyl, mozna skoro hodinu). Po upeceni nechte jeste asi 5-10 minut chladnout ve forme, potom prendejte na rost.




Pin It Now!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Krásný chléb, chtěla bych udělat rodičům domů něco, co by je přesvědčilo, že i veganské jídlo je chutné, proto mě zaujal tento chleba :), Nicméně chtěla bych se zeptat, jestli lze nahradit sojové mléko jiným rostlinným? Sojové mléko moc nepoužívám, ale dělávám si doma ořechová nebo semínková. Díky za odpověď :).

Pupa řekl(a)...

Myslím, že by to neměl být žádný problém :)
Jen chci upozornit, že má chlebík trochu jinou strukturu, než na kterou jsme zvyklí (tím, jak není kynutý... ale kynutý by šel udělat taky :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...