26. června 2008

Špenátové Gnocchi S Rajčatovou Omáčkou

Žalostně dlouha doba od posledniho prispevku... snad se to jiz nebude opakovat :)
Fotka dnes tragicka, realita je rozhodne lepsi. Recept z kucharky Vegetarianska kuchyne (ma ke kazdemu receptu obrazek, hura! ;) na 4 (imo jako hlavni jidlo spis 2-3) porce:

Ingredience:
Gnocchi:
450 g brambor
80 g spenatu
1 lzice margarinu
1 nahrazka za vejce
150 g (3/4 hrnku) hladke mouky
Omacka:
1 lzice olivoveho oleje
1 nakrajena salotka
1 lzice rajcatoveho protlaku
230 g nadrobno nakrajenych rajcat
2 lzice nadrobno nakrajene bazalky
6 lzic cerveneho vina
1 lzicka cukru krupice
sul a pepr

Postup:
Brambory varime ve slupce v osolene vode 20 minut. Oloupeme je a prolisujeme do misy. Spenat podlijeme lzickou vody a dusime 5 minut, dokud nezvadne. Osusime ho papirovymi uterkami, nakrajime nadrobno a vmichame do brambor. Do bramborove hmoty vmichame margarin, "vejce" a polovinu mouky. Vyklopime ji na pomoucenou plochu a zapracujeme do ni zbyvajici mouku. Z testa udelame tenke valecky a nakrajime je na kousky dlouhe 2 cm (ale prijde mi, ze mensi, tak 1 cm jsou lepsi :). Kazdy nok uprostred zmackneme prstem a mirne zakroutime. Noky dame vychladit.
V rendliku rozehrejeme olej a opeceme na nem salotku. Po 5 minutach pridame rajcatovy protlak, rajcata, bazalku, cervene vino a cukr. Osolime, opeprime a zvolna varime 20 minut. Ve velkem hrnci privedeme k varu osolenou vodu a postupne v ni varime noky 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Spenatove gnocchi podavame prelite omackou a ozdobene bazalkou.



Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...