30. června 2008

Drobenkovy Kolac

Crumb Cake z VeganYumYum. Podrobny postup i s fotkama v linku.

Ingredience:
Drobenka:
8 lzic margarinu
1/3 cukru krupice
1/3 hnedeho cukru
3/4 lzicky skorice
spetka soli
1 a 3/4 hrnku hladke (nebo polohrube) mouky
Kolac:
1 a 1/4 hrnku polohrube mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 lzicky prasku do peciva
1/4 lzicky soli
1/3 hrnku oleje nebo 6 lzic margarinu
1/3 hrnku sojoveho mleka + 1 lzicka jablecneho octa (nebo citronove stavy)
1 lzice kukuricneho skrobu smichana s 1/4 hrnku vody
1 lzicka vanilkoveho extraktu

Postup:
Drobenka: Rozehrejte margarin a pote co trochu vychladne (ale je stale horky) ho smichejte s cukrem, soli a skorici. Pote postupne vmichavejte mouku, testo by melo mit konzistenci klasickeho testa na susenky. Po dobu pripravy kolace nechte odpocinout v lednici (nejmin tak 10 minut). Pekac o velikosti cca 20x20cm vylozte alobalem (dva delsi listy krizem pres sebe, abyste po peceni mohli kolac "zvednout" z formy) a lehce vymazte olejem. Na kolac smichejte mouku, cukr, prasek do peciva a sul. Pridejte olej, sojove mleko (jablecny ocet je lepsi do mleka dat o neco driv, aby melo cas se zdrcnout), kukuricny skrob s vodou a vanilkovy extrakt. Testo by melo mit hladkou konzistenci (ale nemichejte moc dlouho). Vlijte ho do pekace. Z testa na drobenku ulamujte male kousky, ty dale rozlamujte na mensi kousky a drobte je na testo dokud nevyuzijete celou drobenku. Pecte 40-50 minut na 180°C v predem vyhrate troube. Kolac po upeceni pomoci alobalu vyjmete z pekace a nechte asi 20-30 minut chladnout. Podavejte posypane mouckovym cukrem.


Cervi diry ;)

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...