Typove neco mezi paprikasem a kuretem na paprice, chutove vyborne. Z PostPunkKitchen blogu. Silken tofu (v 340gr balenich za cca 28kc) sezenete v obchodech s asijskymi (zejmena japonskymi, korejskymi) potravinami, v nekterych zdravych vyzivach nebo supermarketech (hypernova). Recept je pro 4 osoby.
Ingredience:
asi 450gr tofu (zmrazene, rozmrazene a vymackane, pro podrobnejsi instrukce viz link na PPK)
250gr testovin
1 velka zluta cibule nakrajena na tenke pulmesicky
cerstvy kopr na ozdobu
Marinada:
1 hrnek zeleninoveho bujonu
1/4 hrnku cerstve citronove stavy
2 lzice sojove omacky
2 lzice madarske papriky (koreni)
1 lzice olivoveho oleje
Omacka:
1/2 hrnku piniovych orisku
2 lzice olivoveho oleje
4 nasekane nebo rozdrcene strouzky cesneku
1/2 hrnku sucheho bileho vina
1 lzice madarske papriky (koreni)
450gr soft silken tofu
Postup:
V mise se sirokym dnem smichejte vsechny ingredience na marinadu. Tofu nakrajejte na 8 obdelniku a kazdy z nich rozkrojte napul. Nechte marinovat z kazde strany nejmene 30 minut.
Asi 15 minut predtim, nez budete chtit tofu z marinady vyndat opecte piniove orisky. Velkou panev zahrejte na stredni teplotu, vlozte orisky a za casteho michani opekejte, dokud nemaji svetle-stredne hnedou barvu (pozor, nespalte je!). Pote orisky prendejte do mixeru a nechte chladnout.
Na stejne panvi rozehrejte (na stredne vysoke teplote) lzici oleje, vlozte marinovane tofu tak, aby se zadne kousky neprekryvaly (marinadu nevylevejte!) a opekejte je z kazde strany asi 5 minut. Mezitim dejte varit osolenou vodu na testoviny. Kdyz je tofu hotove, prendejte ho do misy a prikryjte ho, aby nevychladlo.
Teplotu varice opet snizte na medium, a na panvi v trosce oleje osmahnete cesnek. Pridejte bile vino a zvyste teplotu, aby se vino vyvarilo asi na polovinu puvodniho mnozstvi. Pridejte marinadu, privedte k varu a varte asi 3 minuty. Mezitim rozmixujte orisky, pridejte silken tofu a mixujte do hladka. Pote pridejte prevarenou marinadu a opet mixujte. Ochutnejte a dle chuti pridejte sul a pepr, take doporucuji pridat jeste nejmene lzici papriky.
Testoviny vlozte do vody a varte podle navodu. Naposled zahrejte olej v panvi na stredne vysokou teplotu a po dobu co se vari testoviny (cca 10 minut) smazte cibuli. Pote snizte teplotu na minimum, pridejte omacku z mixeru, zamichejte a nechte prohrat. Dal uz zalezi na vas, muzete primichat testoviny a tofu a nebo je na taliri pouze prelit omackou... Posypte koprem a paprikou a podavejte.
Asi 15 minut predtim, nez budete chtit tofu z marinady vyndat opecte piniove orisky. Velkou panev zahrejte na stredni teplotu, vlozte orisky a za casteho michani opekejte, dokud nemaji svetle-stredne hnedou barvu (pozor, nespalte je!). Pote orisky prendejte do mixeru a nechte chladnout.
Na stejne panvi rozehrejte (na stredne vysoke teplote) lzici oleje, vlozte marinovane tofu tak, aby se zadne kousky neprekryvaly (marinadu nevylevejte!) a opekejte je z kazde strany asi 5 minut. Mezitim dejte varit osolenou vodu na testoviny. Kdyz je tofu hotove, prendejte ho do misy a prikryjte ho, aby nevychladlo.
Teplotu varice opet snizte na medium, a na panvi v trosce oleje osmahnete cesnek. Pridejte bile vino a zvyste teplotu, aby se vino vyvarilo asi na polovinu puvodniho mnozstvi. Pridejte marinadu, privedte k varu a varte asi 3 minuty. Mezitim rozmixujte orisky, pridejte silken tofu a mixujte do hladka. Pote pridejte prevarenou marinadu a opet mixujte. Ochutnejte a dle chuti pridejte sul a pepr, take doporucuji pridat jeste nejmene lzici papriky.
Testoviny vlozte do vody a varte podle navodu. Naposled zahrejte olej v panvi na stredne vysokou teplotu a po dobu co se vari testoviny (cca 10 minut) smazte cibuli. Pote snizte teplotu na minimum, pridejte omacku z mixeru, zamichejte a nechte prohrat. Dal uz zalezi na vas, muzete primichat testoviny a tofu a nebo je na taliri pouze prelit omackou... Posypte koprem a paprikou a podavejte.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat