Fotka nevypada zrovna lakave, ale rozhodne se nenechte odradit!Velmi chutne jidlo. Puvodni recept (od kohosi na netu) je vegetariansky a misto tofu pouziva tvrdy syr, takze pokud z nejakeho duvodu tofu pouzivat nechcete, muzete vyzkouset treba (uzeny) tavenyr.
Na 4 vetsi porce (do stredniho pekacku):
Ingredience:
3 lilky
2 vetsi konzervy krajenych rajcat (valfrutta, muzete pouzit treba i cesnekove nebo samozrejme cerstva rajcata)
cesneku a cibule dle chuti (tak 5 strouzku a 2 stredni cibule)
olej
sul, pepr
Tofu Ricotta (Vegan with a Vengeance):
2 baleni pevneho tofu natural (asi 450gr)
2 lzicky citronove stavy (dala jsem urcite vic, ochutnejte)
2 rozmackane strouzky cesneku
1/3 lzicky soli
trochu cerstve mleteho cerneho pepre
10 cerstvych nasekanych bazalkovych listu
2 lzice oleje
1/4 hrnku lahudkoveho drozdi
Postup:
Lilky omyjeme a nakrajime asi na 1cm silna kolecka, posolime, pokapeme olivovym olejem a dame opect na 15 minut do predem vyhrate trouby (cca 240°C). Mezitim na panvi osmahneme cibulku, pridame rajcata, cesnek, pepr a sul a povarime (muzete pridat i dalsi zeleninu, treba zluta paprika je super). Tofu rozdrobime prsty, pridame ostatni ingredience a dobre promackame/promichame vidlickou. Do zapekaci misy klademe vrstvy rajcatove smesi, lilku a tofu (nejlepsi je asi zacit i skoncit rajcatovou smesi). Nechame dalsich cca 20 minut (popr. dele na mene stupnu) zapect v troube.
Lilky omyjeme a nakrajime asi na 1cm silna kolecka, posolime, pokapeme olivovym olejem a dame opect na 15 minut do predem vyhrate trouby (cca 240°C). Mezitim na panvi osmahneme cibulku, pridame rajcata, cesnek, pepr a sul a povarime (muzete pridat i dalsi zeleninu, treba zluta paprika je super). Tofu rozdrobime prsty, pridame ostatni ingredience a dobre promackame/promichame vidlickou. Do zapekaci misy klademe vrstvy rajcatove smesi, lilku a tofu (nejlepsi je asi zacit i skoncit rajcatovou smesi). Nechame dalsich cca 20 minut (popr. dele na mene stupnu) zapect v troube.
Do tofu ricotty jsem nemela ani bazalku ani lahudkove drozdi a i tak to bylo dobry. Muzete podavat ihned, ale jidlo chutna primo skvele potom, co par hodin odlezi v lednici.
Pin It Now!
1 komentář:
Ahoj, dostal sem adresu tveho blogu a radu abych se na tebe obratil. Chtel bych dat dohromady sbirku veganskych receptu/kucharku, klasickych ceskych jidel, vcetne dezertu apod., slibil sem to jedne kamaradce ktera zije v daleke kanade..:-) myslis ze bys mi mohla s nekterymi recepty pomoci? tvuj blog je super! hrozne hezke fotky! pry mas rada ceska tezka veg. jidla. :-) velice bych to ocenil! dekuji za jakoukoli odpoved, robert.flo@nofp.cz
Okomentovat