15. listopadu 2008

Rosewater Pistachio Cupcakes

Vyborne i kdyz na ingredience trochu narocnejsi cupcakes z Vegan Cupcakes Take Over the World.

Ingredience:
1/2 hrnku vanilkoveho sojoveho jogurtu (dala jsem "plain")
2/3 hrnku sojoveho mleka
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku a 2 lzice cukru krupice
1 - 2 lzice ruzove vody (k dostani napr. v arabskych potravinach (v Praze napr. Myslikova), v Marks&Spencer nebo v nekterych supermarketech ci drogeriich)
1 hrnek a 2 lzice polohrube mouky
2 lzice kukuricneho skrobu
1/2 lzicky prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky soli
vetsi spetka mleteho kardamomu
asi 2/3 hrnku mletych pistacii (ne uplne na prach, mensi kousky) - 1/3 hrnku do testa, zbytek na ozdobu

Na "Fluffy Buttercream Rosewater Frosting" pouzijte tento recept + 1 - 2 lzicky (kvalitni) ruzove vody

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C stupnu, formu na muffiny vymazte nebo vylozte papirovymi kosicky bla bla. Ve vetsi mise smichejte sojovy jogurt, mleko, olej, cukr a ruzovou vodu. Primichejte mouku, skrob, prasek do peciva, sodu, kardamom a sul, pote vmichejte pistacie. Lehce promichejte, malinke hrudy nevadi. Kosicky plnte asi do 3/4 a pecte 20-22 minut. Po vyjmuti z trouby prendejte na rost a pred zdobenim nechte uplne vychladnou.


Az na muj klasickej problem s priserne sladkym kremem dobry, ale treba se slehackou by snad taky celkem usly .)

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...