24. prosince 2008

Gingerbread Cupcakes

Opet dalsi sladky prispevek - Gingerbread cupcakes z Vegan Cupcakes take over the World. Na zimu idealni!

Ingredience:
1 a 1/4 hrnku polohrube mouky
3 lzicky zazvoru (koreni)
1 lzicka skorice
1 lzicka prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
1/4 lzicky mleteho hrebicku
1/4 lzicky soli
1/4 hrnku na male kousicky nakrajeneho kandovaneho zazvoru
1/2 hrnku oleje
1/3 hrnku melasy (davam o trochu min hnedeho cukru s melasou)
1/2 hrnku javoroveho sirupu
1/4 hrnku sojoveho mleka
2 lzice sojoveho jogurtu
1 a 1/2 lzicky cerstve citronove kury

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a formu na muffiny vylozte papirovymi kosicky. Do misy prosijte mouku, zazvor, skorici, hrebicek, prasek do peciva, pecici sodu a sul. V jine mise dobre promichejte olej, melasu, javorovy sirup, mleko a jogurt. Tekutou smes vmichejte do sypke, pridejte citronovou kuru a kandovany zazvor. Kosicky plnte asi do 2/3, pecte 17-22 minut (pekla jsem spis tech 22). Pred zdobenim nechte uplne vychladnout.


Krem, ktery doporucuji v kucharce je klasicky margarin+tuk vyslehany s cukrem, tentokrat + citronova stava. Ja jsem zkousela "vareny" krem: z rozpustene bile cokolady, mleka a mouky jsem udelala puding, ktery jsem po uplnem vychladnuti vyslehala s margarinem, trochou cukru a citronovou stavou. Jelikoz ovsem byla ona bila (ryzova) cokolada nic moc, doporucovala bych vam udelat spis neco jako puding ciste z mleka (cca 1/2 hrnku), mouky (skrobu) a citronove stavy (a nebo proste puding z prasku dle vasi chuti) a ten potom vyslehat s margarinem a cukrem (oboje asi po 1/2 hrnku).


Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...