28. ledna 2009

Banana Split Pudding Brownies

Timto prispevkem necht zapocne era hnusnych fotek dobrych, lec nekdy ponekud nevzhlednych jidel ;). Jako prvni bananove brownies z Vegan with a Vengeance.

Ingredience:
brownies:
120 gr cokolady na vareni
1 hrnek dobre rozmackanych hodne zralych (mekkych, flekatych) bananu (asi 2 velke banany)
1/3 hrnku oleje
1 hrnek cukru
1 lzicka vanilkoveho extraktu
¾ hrnku polohrube mouky
¼ hrnku kakaa
¼ lzicky pecici sody
1/8 lzicky soli
Na pudingovou vrstvu:
1 hrnek zralych rozmackanych bananu
2 lzice cukru
¼ hrnku sojoveho mleka
½ lzicky vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
1 lzice arowrootu (je mozne nahradit asi lzici a pul kukuricneho nebo jemneho bramboroveho skrobu)

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a formu o rozmerech cca 22x33cm lehce vymazte tukem (nebo vylozte pecicim papirem). Cokoladu rozehrejte ve vodni lazni, pote odlozte stranou a nechte chladnout. Ve vetsi mise smichejte banany, olej a cukr a slehacem vse asi minutu slehejte (nebo vidlickou tak 3 minuty). Primichejte vanilku a roztatou cokoladu. V jine misce promichejte zbyle ingredience na brownies, pote je vmichejte do tekute smesi a dobre promichejte.
Na bananovy puding: vsechny ingredience smichejte v misce a dobre promichejte slehacem (nebo vidlickou). Testo na brownies rozprostrete do formy, uhladte a prelijte pudingovou smesi. Pecte 30 minut, vyndejte z trouby a nechte chladnout. Po cca 15ti minutach prendejte do lednice a nechte uplne vychladnout. Rozkrajejte na 12 dilu a ozdobte cerstvym bananem.


Jeste jsem zkousela udelat karamel z burakovyho masla (peanut butter caramel), to se mi ovsem nijak zvlast nepovedlo, konzistence byla ponekud podivna, takze radsi bez receptu.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...