4. března 2009

Chewy Oatmeal-Raisin Cookies

Idealni doba na mekke domaci susenky z Veganomiconu.

Ingredience:
1/2 hrnku oleje
1/3 hrnku hnedeho ryzoveho sirupu (muzete nahradit treba javorovym sirupem atd.)
1/3 hrnku sojoveho mleka
3/4 hrnku (svetle) hnedeho cukru
1 lzicka vanilkoveho extraktu (nebo cast cukru nahradte vanilkovym cukrem)
2 a 1/3 hrnku polohrube mouky (nebo whole wheat pastry flour - asi hladke celozrnne...?)
3/4 lzicky pecici sody
1/2 lzicky prasku do peciva
2 lzicky skorice
1/2 lzicky muskatoveho orisku
1/2 lzicky mleteho noveho koreni
1/2 lzicky soli
2 hrnky ovesnych vlocek
1 a 1/2 hrnku rozinek


Postup:
Troubu predehrejte na 180°C a plech vylozte pecicim papirem. Ve vetsi mise dobre promichejte olej, sirup, sojove mleko, cukr a vanilku. Prisypte mouku, prasek do peciva, pecici sodu, koreni a sul a zacnete zpracovavat v testo. Primichejte ovesne vlocky a rozinky. Z testa tvarujte kulicky o trochu vetsi, nez vlassky orech a kladte je na plech, asi 4 cm od sebe. Kazdou kouli rozplacnete dnem sklenicky (namacejte ho ve vode, aby se nelepilo). Pecte 10-12 minut. Po vyjmuti z trouby nechte susenky jeste 2 minuty dojit na plechu, pote je premistete na rost. Pred uskladnenim do (tesne) uzaviratelne nadoby nechte uplne vychladnout.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...