4. března 2009

Hot-Sauce Glazed Tempeh

Vyborny a jednoduchy navod na upravu tempehu z Veganomiconu.

Ingredience:
1 baleni tempehu natural
1/2 hrnku vina (ne sladke, muyete nahradit zeleninovym vyvarem)
1/4 hrnku "hot sauce" (jakekoliv palive omacky)
2 lzice olivoveho oleje
2 lzice sojove omacky
3 lzice cerstve citronove stavy (asi 1 citron)
2 rozdrcene strouzky cesneku
1 lzicka rimskeho kminu
1/2 lzicky oregana
1/8 lzicky cayenskeho pepre

Postup:
Ve vetsim hrnci privedte k varu vodu. V mise se sirokym dnem. smichejte vsechny ingredience na marinadu. Tempeh rozkrojte svisle napul, pote kazdou pulku prekrojte po diagonale tak, abyste ziskali 2 (ve vysledku 4) trojuhelniky. Tempeh vlozte do varici vody a nechte povarit 10 minut, pote ho ihned prendejte do marinady a nechte asi hodinu ulezet. Behem marinovani nekolikrat obratte.
Na panvi rozehrejte lzici oleje a tempeh opekejte asi 10 minut, pravidelne obracejte a prelevejte marinadou. Muzete take grilovat - kazdou stranu asi 5 minut.


Podavejte napriklad s cesnekovo-spenatovou bramborovou kasi.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...