10. května 2009

Hearty Spiced Cocoa Muffins

Vyborne cokoladovo-kakaove muffiny z The Joy of Vegan baking. Spousta receptu z tehle kucharky je dostupna online na Google Books!

Ingredience:
1 a 3/4 hrnku polohrube mouky
3/4 hrnku cukru
6 lzic neslazeneho kakaa
2 lzicky prasku do peciva
1/2 lzicky pecici sody
2 lzicky skorice
1/4 lzicky mleteho hrebicku
1/4 lzicky cayenskeho pepre
1 lzicka soli
nahrazka za 2 vejce (pouzila jsem OrganEggReplacer, ale muzete zkusit treba sojovou mouku s vodou kombinovanou s kukuricnym skrobem s vodou (lzice mouky, lzicka skrobu + 4 lzice vody), sojovy jogurt (asi pul hrnku), mozna i lnene seminko rozmixovane s vodou (2 lzice mix s 6 lzicemi vody))
1 hrnek rostlinneho mleka (sojove)
1/2 hrnku (112 g) rozpusteneho margarinu nebo oleje
1/2 hrnku nasekane horke cokolady
1/2 hrnku vlasskych orechu (nedavala jsem)


Postup:
Troubu predehrejte na 200°C, formicky vymazte a vysypte moukou nebo pouzijte papirove kosicky. Ve vetsi mise smichejte mouku, cukr, kakao, prasek do peciva, sodu, koreni a sul. Pripravte si "vejce" (v pripade mouky, skrobu ci lneneho seminka je nejlepsi je s vodou vyslehat slehacem ci v mixeru), pridejte mleko a margarin/olej. Vlijte do misy s moukou a jemne promichejte (rucne), pokud chcete pridejte cokoladu a orechy. Formicky plnte do 3/4 a pecte asi 15 minut (provedte test spejli). Nechte chladnout jeste 5 minut ve formickach, pote prendejte na rost. (Pokud pouzivate vetsi nez muffinove formicky pecte dele a na nizsi teplotu).

Pin It Now!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

První pokus s muffiny a super, jen škoda že jsem neměla čokoládu, bylo by to lepší. Takhle byli kakaové:)
Endirin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...