17. května 2009

Rustic Bread & Eggplant Lasagna

Dalsi skvely recept z VeganYumYum. Lasagne s chlebem misto testovin aneb zemlovka po italsku ;). Idealne pouzijte "sourdough" hutnejsi chleb - ne cesky tmavsi, ne klasicky svetly - tak neco mezi (my koupili cosi s nazvem "party chleb" :))

Ingredience:
3 lzice olivoveho oleje + dalsi na lilek
5-6 rozdrcenych strouzku cesneku
4 plechovky (cca 1500gr) rajcat - rozmixovanych nebo rajsky protlak
2 lzicky soli (spis mene)
4 lzicky susenych italskych bylinek (oregano, tymian, bazalka...)
2-3 stredni lilky
8-10 platku chleba (nebo 2x tolik, pokud mate "bagetovy" chleb)
1 hrnek strounanky
2 vetsi rajcata


Postup:
Ve velke panvi ci hrnci rozehrejte olivovy olej a v nem 1-2 minuty osmahnete cesnek. Pridejte rozmixovana rajcata, sul, pepr a bylinky. Varte 30 minut, obcas promichejte (smes by mela bublat, pokud caka, prikryjte panev cednikem). Troubu predehrejte na 200°C a dva plechy vylozte pecicim papirem. Lilky omyjte, oloupejte a podelne nakrajejte na platky (plus minus 1 cm). V jedne vrstve rozlozte na plechy, potrete olivovym olejem, posolte a pecte 35-40 minut, dokud lilky nejsou mekke (behem peceni jednou obratte). Chleb nakrajejte na platky, potrete olivovym olejem a opecte (na panvi nebo v toustovaci nebo na grilu).
Do vetsiho pekacku na dno rozprostrete hrnek a pul rajcatove smesi, na ni v jedne vrstve rozprostrete opecene platky chleba, na ne lilek, dalsi hrnek a pul rajcatove smesi, zbytek chleba a druhou pulku lilku. Horni vrstvu potrete zbytkem rajcatove smesi (mela by byt cela pokryta), posypte strouhankou a ozdobte platky rajcat.
Pecte 40 minut, pred servirovanim nechte jeste 10 minut chladnout ve forme.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...