18. srpna 2009

Cuketove zavitky plnene tofu syrem

Z nove kucharky You won't believe its Vegan. Tofu syr chutna diky misu trochu jako fermentovana pomazanka Budapest :), ale ve spojeni s marinovanymi grilovanymi cuketami je to super jednohubka.

Ingredience:
Cukety:
2 velke cukety podelne rozkrajene na tenke platky (co nejtenci zvladnete, ale i tlustsi behem grilovani zmeknou)
2 lzice balzamikoveho octa
1/4 hrnku oleje
6 lzic dijonske horcice
2 strouzky cesneku
2 lzice sojove omacky
2 lzice citronove stavy
Cerstve namlety cerny pepr
Troska palive chilli omacky
Napln:
3 lzice nasekanych susenych rajcat
1 lzice nasekanych cernych oliv
Tofu cheese:
1 nadrobno nakrajena stredni cibule
7 strouzku cesneku
2 lzice pannenskeho olivoveho oleje
3-4 kostky tofu
1/4 hrnku misa
1/4 hrnku umeboshi pasty nebo 3 lzice hnedeho ryzoveho octa
1 a 1/2 lzice bazalky
1 a 1/2 lzice suseneho rozmarynu
1 lzice susene petrzele

Postup:

Postup je velmi jednoduchy - z ingredienci na cukety udelejte marinadu, polozte do ni cuketove platky (ci je marinadou potirejte a skladejte na sebe) a nechte asi pul hodiny marinovat. Pote cukety prendejte na plechy vylozene pecicim papirem a grilujte/pecte v predehrate troube, dokud nejsou platky mekke (a na nekterych mistech hnede). Nechte vychladnout.

Ingredience na Tofu cheese dobre rozmixujte, do smesi pote vmichejte sekana susena rajcata a olivy. Kazdy cuketovy platek naplnte vrchovatou lzickou tofu smesi, zarolujte a propichnete paratkem.

Pozn. Tofu smesi budete na plneni potrebovat o dost mene, nez je zde uvadene mnozstvi, pokud si tedy nechcete nadelat smes do zasoby, muzete ji udelat pouze z pulky ci dokonce tretiny ingredienci.

Pin It Now!

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

NEJLEPŠÍ ! česká kuchařka, konečně i u nás někdo není línej a vede takovejhle blog :-) díky za to. Dá se někde tahle kuchařka ("you won´t belive its vegan") sehnat u nás nebo leda objednat přes amazon nebo kdesicosi podobného ? Případně, existuje vůbec česky psaná tištěná dobrá vegan kuchařka? :)

Petr

Anonymní řekl(a)...

jé, a ještě otázka :-) jak dlouho vydrží plnící směs v lednici, když ji udělám do zásoby

Pupa řekl(a)...

Dik :)
i kdyz posledni dobou to tu nejak vazne, jsem mimo domov na hrozne pomalym pripojeni, takze vetsina pokusu o pridani prispevku s fotkama se nesetkava s uspechem. Nicmene za tyden, dva uz to bude snad zas ok :)
Cizi vegan kucharky jsem u nas bohuzel nikde nevidela :( Takze jedine pres net, nejlepe asi treba http://www.herbivoreclothing.com/ (i kdyz nevim,jestli tam ted konkretne tuhle maji) nebo ten amazon ci pouzite na ebayi (nebo je mivaj snad ve vsech anj. knihkupectvich v cizine). You won't believe it's vegan mi ted prisla v novy varce, takze ji jeste nemam poradne prectenou, z tech starsich bych doporucila Vegan with a Vengeance a Veganomicon (i kdyz hodne receptu z nich uz je taky na internetu).
Par receptu ze starsich kucharek je volne na google.books.
V CR jsem videla obcas v nejakym distru takovou malou paperback zelenou vegan kucharku, ale nezkousela jsem ji. Kucharku s ceskou kuchyni chysta ceska vegan society, ale to bude jeste asi nejakou chvili trvat.

Tofu syr (dle myho je to spis pomazanka) vydrzi v lednici v zavreny krabicce tak nejmin tri dny (doufam ;)

Anonymní řekl(a)...

Maji ji napr. v Bookfayre, krome mnoha jinych vegan kucharek.

E-Lištička řekl(a)...

Ta marináda na cukety je geniální! Stejně jako celý blog, jeden recept lepší a lákavější než druhý :o) Ovšem náplň jsem si z důvodu absence umeboshi pasty i misa v mé spíži poupravila k obrazu svému...a výsledkem se chlubím zde: http://naocasku.blogspot.cz/2012/08/letni-kabatek-pro-bedulinky.html (samozřejmě s přiznáním veškerých tvých práv na původní nápad ;) )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...