23. března 2010

Good morning sunshine

To jsem to dopracovala, recept na ovesnou kasi... ;) Ale jsem a jeste peknych par tydnu budu bez trouby, takze sladke kompenzuji jak muzu. Tenhle prispevek tedy berte spis jako pripomenuti ci tip na chutnou a sytou snidani, pripravenou za par minut.

Na zaklad ovesne kase potrebujete
1/2 hrnku uplne obycejnych ovesnych vlocek
1 hrnek sojoveho ci jineho rostlinneho mleka (zkousela jsem i kokosove, ale diky vysokemu obsahu tuku kase pri chladnuti pomalu tuhne a je dost mastna)
muzete pridat jeste lzici, dve javoroveho sirupu nebo cukru (zalezi na chuti a take na tom, jestli a jake pridavate ovoce) a lzicku vanilkoveho (ci jineho) extraktu
Pote uz jen staci povarit za obcasneho michani na mirnem ohni dokud vlocky nezmeknou (cca 5 minut).


Ovesna kase snese temer cokoliv. Muzete podavat s cerstvym ovocem (jahody, boruvky, maliny, ostruziny, banany, broskve, merunky...), pripadne ji prelit povarenymi jahodami (ci opet jinym ovocem, s cukrem ci jen tak, podle toho, jak je ovoce sladke) nebo ji s ovocem primo uvarit (doporucuji banany - jeden mensi nakrajet na male kousky). Pridejte orechy (vlasske, kokos, mandle, pistacie...), rozmixovane lnene seminko, susene ovoce (hrozinky), koreni (skorice, muskatovy orisek) nebo treba kakao (cokoladu? ;) a mate chutnou, levnou a pritom jednoduchou snidani. Oblibene kombinace uz jsou jen na vas (kase uvarena s bananem+skorice+vlasske orechy+rozinky...mnam).
Update: vyborna variace: vlocky zalit mlekem, nechat v rendliku zahrivat, prilit trochu vanilkoveho extraktu, pridat skorici. Mezitim v misce na kasicku rozmackat banan. Pote mekke vlocky smichat s bananem. Delikatesa :) muzete pridat orechy a rozinky.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...