26. dubna 2010

Testoviny s kremovou omackou a houbami

Rychly a jednoduchy recept. Pouzijte kvalitni testoviny (nejlepe asi fettuccini, ale jak vidite neni nutne ;), nezapomente zkontrolovat, jestli jsou bezvajecne. Co se tyce hub, zalezi ciste na vasi chuti, napr. lisky by byly vyborne, ale bezne dostupne zampiony uplne postaci. Recept na cca 4 porce.

Ingredience:
400-500gr testovin
1-2 lzice (olivoveho) oleje
1 cibule nakrajena na drobno
2 strouzky cesneku - rozmackane
1 lzice mlete papriky
300 gr hub
3/4 - 1 hrnek nesolenych kesu
cca 1/2 - 1 hrnek vody
stava z pulky citronu
male mnozstvi veganske smetany/ jogurtu nebo syru (tavenyr, cheezly) - neni nutne
smes listovych salatu (idealne polnicek, spenat apod.)


Postup:
Kesu orisky dejte do misky nebo vetsiho hrnku a zalijte vodou, aby byly uplne ponorene. Testoviny uvarte dle navodu v osolene vode s trochou olivoveho oleje.
V panvi rozehrejte olej, pridejte cibuli a cesnek a nechte zezlatnout (trva cca 5 minut). Pote pridejte papriku a na platky nakrajene houby. Zamichejte a nechte smazit, dokud houby nezmeknou (cca 7 minut). Kesu slijte, a spolecne s citronovou stavou a pul hrnkem vody dohladka rozmixujte, muzete pridat vic vody, podle toho, jak chcete mit omacku hustou. Pokud chcete, aby byla co nejkremovejsi, pridejte trochu veganske smetany, jogurtu nebo nastrouhaneho syru. Kdyz jsou houby mekke, kesu smes nalijte do panve, zamichejte a nechte prohrat. Smichejte s uvarenymi testovinami a nasekanym salatem, dosolte, dopeprete a muzete podavat.
Muzete pridat take nasekana susena rajcata (v oleji) a/ci oprazene piniove orisky (ale to uz to bude jine jidlo :).

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...