18. února 2008

2x Susenky?

Jednoduche susenky Sugar Cookies

Ingredience:
2 a 1/4 hrnku mouky (uz nevim, jakou jsem pouzila, asi 1,5 hrnku "normal" hladke a 3/4 celozrne)
1 lzicka prasku do peciva
1/2 hrnku margarinu
1 hrnek cukru
1 lzice prasku nahrazujici vejce s 2 lzicemi vody (v CR se asi momentalne zadna nahrazka vajec sehnat neda, ale myslim, ze stejne dobre poslouzi treba sojova mouka, na internetu je tipu jak nahradit vejce docela hodne)
2 lzicky vanilkove esence

Postup:
Predehrejte troubu na 190°C. Smichejte mouku s praskem do peciva. V jine mise dobre utrete margarin s cukrem, pridejte nahrazku za vejce a vanilkovou esenci a vymichejte do hladka. Pridejte mouku s praskem do peciva a spojte v tuzsi testo (podle potreby pridejte mouku nebo vodu/mleko). Na moukou poprasenem povrchu vyvalejte asi 0.8 mm silne testo a vykrajejte susenky. Pecte v horni tretine trouby 10-12 minut.

Jednoduche, rychle a dobre. Komu by se zdaly moc obycejne, muze je ozdobit nejakou polevou, pridat rozinky, cokoladu, ovoce atd atd. Viz foto z puvodniho blogu:

___________________________________________________

Fluffy Buttermilk Biscuits Tohle jsou spis nez susenky bochanky nebo housticky. Nejsou vylozene sladke, takze zalezi na vas, cim je naplnite.

Ingredience:
2 hrnky hladke mouky
1 a 1/2 lzicky prasku do peciva
1/2 lzicky sody
1/4 hrnku margarinu (nejlepe rovnou z lednice)
3/4 hrnku mleka
2 lzicky jablecneho octa

Postup:
Predehrejte troubu na 250°C. Do mleka (dala jsem pul na pul se sojovou smetanou) pridejte necele 2 lzciky jablecneho octa a nechte nejmin 5 minut stat. Promichejte mouku, prasek do peciva a sodu. Do smesi nakrajejte margarin a dobre prohnette do drobive konzistence ;). Prilijte mleko a promichejte. Na pomoucnenem povrchu vyvalejte asi 2 cm tlustou placku a (treba) sklenickou vykrajujte bochanky. Kladte na plech s pecicim papirem a pecte asi 8-10 minut.

Jak bylo receno plnit muzete cim chcete, ja jsem zkusila margarin+banan+javorovy sirup a margarin s marmeladou.

Poznamka: obe testa je patrne lepsi valet a vykrajovat na pecicim papiru, jsou lepiva a je snazsi je prenest na plech z neprilnaveho papiru nez z pomoucnene plochy.
Pin It Now!

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

ja v receptech na susenky docela uspesne vejce nahrazuji rostlinnou smetanou (soy / almond / oat creamer)
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...