Ethiopian Spicy Tomato Lentil Stew, trochu narocnejsi na koreni, ale kdo ma rad ruzna orientalni nebo napr. indicka jidla tak vrele doporucuji. Recept je asi na 4 porce.
Ingredience:
1 hrnek cocky
1 velka najemno nakrajena zluta cibule
2 mrkve nakrajene na kosticky
4 rozdrcene strouzky cesneku
2 lzice nastrouhaneho zazvoru
1/4 hrnku oriskoveho oleje (slunecnicovy taky poslouzi :)
10 "plum tomatoes" mensich rajcat
1/2 hrnku rajcatoveho protlaku
1 hrnek vody + 2 kosticky zeleninoveho bujonu
1 hrnek hrasku (ten jsme vynechali)
Koreni:
2 lzice mleteho rimskeho kminu
2 lzicky sladke papriky
1 lzicky (mlete) piskavice (recke seno)
1/2 lzicky suseneho tymianu
1/4 lzicky mleteho kardamonu
1/4 lzicky mleteho koriandru
1/8 lzicky mleteho pepre
1/8 lzicky mleteho hrebicku
1/8 lzicky mlete skorice
1/8 lzicky cayenskeho pepre
1/2 lzicky soli
Postup:
Uvarit cocku (asi 45 minut). Ve vetsim hrnci na strednim plameni "smazit" cibuli a mrkev asi 10 minut, pak pridat cesnek, zazvor a vsechno koreni a nechat dalsich 5 minut smahnout (ale nemelo by se to pripejkat ;). Pridame nasekana rajcata a varime jeste 5 minut, potom pridame protlak a vodu s vyvarem. Nakonec pridame cocku a hrasek a varime na mirnem ohni dalsich 15 minut. Podavame s ryzi, plackou, chlebem a nebo jen tak.
obrazek z http://veganchicksrock.blogspot.com
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat