10. února 2008

Vegan Babovka

Po nekolika neprilis uspokojivych pokusech jsem snad konecne narazila na dobry recept na "zakladni" veganskou babovku. Dik P. :)

Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru (mozna o neco min)
1/2 hrnku oleje
1 hrnek sojového mléka (+ 1 lzicka (jablecneho) octa a nechat chvili zdrcnout)
1 prášek do pečiva
1 vanilkovy cukr
mozno pridat treba orechy nebo udelat pulku kakaovou atd. Trocha sojovy mouky, silken tofu nebo skrobu taky neuskodi.

Postup:
smichat suche ingredience, smichat mokre, smichat dohromady a hned dat pect do predem vyhrate (!) trouby. Peceme na 180/190°C asi 3/4 hodiny.


Popravde oproti "vajecny" babovce se trochu vic drobila (ale nijak katastrofalne), takze priste asi zkusim pridat nejaky pojidlo - morinu tofu nebo sojovou mouku s vodou, skrob...?


Pin It Now!

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Babovka byla VY NI KA JI CI, Kooosa :0)

Bara řekl(a)...

Dělám stejně, jen přidám jeden rozmačkaný banán (a oleje jen 1/4 hrnku). Pak se nedrobí a má výbornou chut po banánech. Klasika na pouliční veganské ochutnávky každý 1. listopad :)
Jinak tedy cukru dávám všehovšudy asi 1/4 hrnku maximum. Myslím, že to není ani trochu na škodu; banán hezky osladí.

Anonymní řekl(a)...

Dobré spojivo namiesto vajec je hraška vanilka, určená práve pre sladké cestá. Práve s ňou robím tvoju bábovku :-)

Ivana Matoušková řekl(a)...

Naprosto VYNIKAJÍCÍ. Dělaly jsme s dcerkou do mini baboviček a muffinů. Jedna varianta s kousíčky vegan čokoládky a muffiny celé kakaové. Mňam. Nám se teda vůbec nedrolí, je to spíš lepkavé. Asi tím jak to bylo v mini formičkách.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...