Ingredience:
1 kostka (spis kvadr :) tofu natural
1 lzice olivoveho oleje
1 stredni nakrajena cibule
2 hrnky "cremini mushrooms" nakrajene na tenke platky (asi neco jako zampiony, tak jako tak jsem to vynechala)
2-3 strouzky rozmackaneho cesneku
1/4 hrnku lahudkoveho drozdi
stava z pulky limetky (z citronu trochu min!)
mozno pridat nastrouhanou mrkev
2 lzice rimskeho kminu (dle meho mineni trochu mene, jedna postaci)
1 lzice tymianu
1 lzice papriky (koreni :)
1/2 lzicky kurkumy
1 lzicka soli
1 kostka (spis kvadr :) tofu natural
1 lzice olivoveho oleje
1 stredni nakrajena cibule
2 hrnky "cremini mushrooms" nakrajene na tenke platky (asi neco jako zampiony, tak jako tak jsem to vynechala)
2-3 strouzky rozmackaneho cesneku
1/4 hrnku lahudkoveho drozdi
stava z pulky limetky (z citronu trochu min!)
mozno pridat nastrouhanou mrkev
2 lzice rimskeho kminu (dle meho mineni trochu mene, jedna postaci)
1 lzice tymianu
1 lzice papriky (koreni :)
1/2 lzicky kurkumy
1 lzicka soli
Postup:
Na strednim plameni rozehrejte olej, osmahnete cibulku (asi 3 minuty), pridejte houby a smazte dalsich 5 minut. Pridejte cesnek (dalsi 2 minuty - jak exaktni ;) a smes koreni a dobre promichejte. Chvilicku (asi 15 s) po koreni prilejte 1/4 hrnku vody a pokud nepouzivate teflonovou panev "odrhněte" ze dna cesnek a koreni ci cokoliv co se mohlo pripalit. Do panve rozmackejte tofu (ne uplne nadrobno, vetsinou se jeste rozmelni pri vareni) a promichejte. Nechte varit/smazit asi 15 minut (obcas zamichejte) a pokud se smes bude pripalovat (u teflonu nehrozi) nebo se vam bude zdat moc sucha pridavejte lzici vody (celkem asi 3-4x). Nakonec pridejte limetkovou stavu a lahudkove drozdi a zamichejte, muzete pridat jeste nejakou vodu (nemelo by to byt uplne suche, konzistence asi jako tuzsi bilek)
Pin It Now!
3 komentáře:
mňam mňam...
Nejvíc dobrý!!!
jednoduché a přitom tak výborné. děkuji :)
Okomentovat