3. března 2008

Hybridni Livance

Vyborne livance (nebo spis hybrid livance a palacinky:) z velmi inspirativniho blogu VeganYumYum. Recept pro 3.

Ingredience:
1 a 1/2 hrnku sojoveho mleka
1 lzice cukru
2 lzice oleje
1 hrnek polohrube mouky
1/3 hrnku celozrne polohrube mouky (nebo treba pohankove)
1 lzicka prasku do peciva
1/4 lzicky soli
1 lzicka vanilkove esence

Postup:
Predehrejte troubu na 90°C. Vsechny ingredience poradne smichejte v mixeru nebo je vyslehejte slehacem. Na rozehratou teflonovou (nelepivou) panev vlijte vzdy male mnozstvi testa (o prumeru cca 7-10cm) a pockejte, dokud se na horni strane neobjevi dirky a testo trochu neztuhne, potom obratte. Testo po naliti do panve nechte tak, jak se samo rozlije, nepohybujte panvi, abyste ho co nejvice rozlili nebo budou palacinky divne papirove (viz spodni livance na fotce). Vysledkem by mely byt tlustsi (2-3 mm) placicky, nikoli tenke palacinky.
Hotove livance davejte na talir do vyhrivane trouby, jeste trochu zmeknou a navic az zpracujete cele testo budou vsechny livance stale teple.


Podavejte napr. potrene margarinem a javorovym sirupem.


Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...