Muj posledni bananovy uspech me navnadil k dalsimu snazeni, takze kdyz jsem videla tenhle krasny recept na jeste krasnejsim VeganYumYum blogu, nebylo co resit.
Tak tedy: Behold!
Ingredience:Tak tedy: Behold!
1/3 hrnku oleje
1 hrnek toffuti zakys. smetana (to u nas neni k dostani takze jsem dala tretinu soj. jogurtu, tretinu soj. smetany a tretinu silken tofu - proto to mozna melo tak peknou konzistenci ;)
1/3 hrnku soj. mleka
1 lzicka vanilkove esence
3 stredni hodne zrale dobre rozmackane (vidlickou) banany
2 hrnky polohrube mouky
1 a 1/4 hrnku cukru
2 lzice kukuricneho skrobu
1 a 1/4 lzicky prasku do peciva (mela jsem doma jen do perniku takze jsem dala ten a chutnalo to moc dobre)
1 lzicka sody
1/2 lzicky soli
1/4 lzicky muskatoveho orisku
1/2 lzicky skorice
Postup:
Predehrejte troubu na 180°C. Smichejte suche ingredience (druhy sloupec), dobre promichejte, smichejte mokre (prvni sloupec), vymazte a vysypte formu (k vysypani muzete pouzit trochu smesi "suche ingredience") na babovku nebo na dort. Vmichejte mokre ingredience do suchych (ev. pridat jeste lzici soj mlika) a vlijte do formy. Pecte asi 50 min pred vyndanim z formy nechte uplne vychladnout (idealne na rostu :).
Fakt chutny. Btw buchta je dobry slovo co :))
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat