11. dubna 2008

Polevka z Pecenych Brambor a Kapusty

Dobra polevka z Veganomiconu.
Na cca 6 porci:

Ingredience:
Polevka:
6-8 vetsich brambor
2 lzice olivoveho oleje
1 velka cibule nakrajena na kratsi prouzky
3 strouzky cesneku
1/2 lzicky rozmackanych fenyklovych seminek
1 lzicka suseneho tymianu
1/2 lzicky neceho co se zove dried rubbed sage a co nevim co je ;) (asi salvej?)
1 lzicka soli
cerstve namlety pepr
1/4 hrnku sucheho bileho vina (nebo zeleninovy bujon)
4 hrnky zeleninoveho bujonu
4 hrnky na kousky (treba cca 1.5cm x 1.5cm) natrhane kapusty (cca 7 listu bez tech tuhych "cev" ;)
1/4 hrnku sojoveho mleka

Hranolek:
2 vrchovate lzice polenty
1/4 lzicky suseneho tymianu
1/2 lzicky papriky
spetka soli
2 drcene strouzky cesneku
olivovy olej na smazeni hranolku

Postup:
Predehrejte troubu na 180°C. Brambory nekolikrat propichejte vidlickou a zabalte je do alobalu. Pecte asi hodinu nebo dokud nejsou brambory mekke. Ve vetsim hrnci na olivovem oleji osmahnete dozlatova cibuli (asi 12 minut). Mezitim brambory podelne rozpulte a tri pulky dejte stranou. Zbytek rozkrajejte na cca 2x2cm kousky. Kdyz je cibule osmazena pridejte cesnek, fenykl, tymian, sage, pepr a sul. Smazte asi 2 minuty, potom prilijte vino a vareckou oskrabejte kousky cibule atd., ktere se prichytily na dno hrnce. Pridejte brambory a bujon, prikryjte, zmirnete plamen a privedte k mirnemu varu. Pridejte kapustu, prikryjte a varte dalsich 15 - 20 minut.
Mezitim co se polevka vari si pripravte velke hranolky. Pulky brambor opet podelne rozpulte (takze budete mit 6 vetsich hranolku). V misce nebo na taliri smichejte vsechny ingredience k obalovani hranolku mimo oleje. Potrete hranolky trochou vody a obalte "syrove" strany v polente. Hranolky smazte po obou stranach (na rezu) asi 4 minuty (kazdou) dozlatova.
Kdyz je polevka hotova rozmackejte asi pulku mackadlem na brambory (nepouzivejte mixer). Pridejte sojove mleko a zamichejte, pokud se vam zda moc husta muzete pridat jeste trochu vody nebo bujonu. Nalijte do misek a do kazde dejte jeden hranolek (necekane).


Na delani hranolku jsem byla moc lina ;). Polevka je chutna, ale casove ponekud narocnejsi.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...