4. listopadu 2008

Mini Crustless Tofu Quiches

Zeleninove tofu-kolacky (quiches - ci spis pouze jejich naplne) z FatFreeVegan.

Ingredience:
1 lzicka (vetsi strouzek) rozmackaneho cesneku
1/2 hrnku nakrajene papriky
1 hrnek nasekanych hub (cerstve nebo zampiony z konzervy)
1 lzice nasekane pazitky nebo jedna zelena cibulka
1 lzicka nasekaneho cerstveho rozmarynu (nebo 1/2 lzicky suseneho)
cerny pepr dle chuti
(urcite neuskodi, kdyz pridate dalsi oblibene prisady)
Tofu smes:
1 baleni Mori-nu firm tofu (nebo extra-firm, jestli sezenete)
1/4 hrnku sojoveho mleka
2 lzice lahudkoveho suseneho drozdi
1 lzice kukuricneho (nebo bramboroveho) skrobu
1 lzicka tahini
1/4 lzicky susene cibule (dala jsem suseny cesnek)
1/4 lzicky kurkumy
1/2 - 3/4 lzicky soli

Postup:
Troubu predehrejte na 190°C, lehce vymazte formu na muffiny. Na trose olivoveho oleje opecte cesnek, papriku a houby, pote primichejte pazitku (cibulku), rozmaryn a pepr a sundejte z ohne. Ostatni ingredience (na tofu smes) dejte do mixeru a rozmixujte do hladka. Vmichejte zeleninu a houby a smes rozdelte do formy (kazdy kosicek naplnte asi do pulky). Dejte do trouby a snizte teplotu na 180°C. Pecte asi 25-35 minut, zalezi na typu formy (v cernych kovovych se pecou nejrychleji, nejdele v silikonovych). Po vyndani z trouby nechte asi 10 minut chladnout ve forme.


Podle oblibenosti tohoto receptu jsem cekala neco trochu lepsiho, ale jako zdrava svacinka to rozhodne neni spatny :). Mela jsem trochu problem s tim, ze kolacky byly zespod dost mekke, mozna jsem moc vymazala formu nebo pekla prilis kratce. Pro priste taky urcite neuskodi pouzit ExtraFirm silken tofu.

Pin It Now!

Žádné komentáře:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...