4 portobello zampiony
2 vetsi strouzky rozmackaneho cesneku
15 dkg tofu
rajsky protlak
sojova omacka
oregano
tymian
chilli papricky
cibule
susene drozdi
olej
Postup:2 vetsi strouzky rozmackaneho cesneku
15 dkg tofu
rajsky protlak
sojova omacka
oregano
tymian
chilli papricky
cibule
susene drozdi
olej
Portobello oloupeme a vyrizneme nohy. Daji se i vylomit, ale obcas pak praskne klobouk. Na trose oleje dozlatova osmazime na drobno nakrajenou cibuli. Do misky dame tofu, pridame dve vrchovate polevkove lzice protlaku, dve lzice sojove omacky, tri vetsi lzice suseneho drozdi, dve lzice oleje, nasekane chilli papricky dle miry oblibenosti paliveho (samozrejme je muzeme vynechat), osmahnutou cibulku a pokud mame tak i vegansky syr. Uloha "syru" je nez chutova spis takova, ze se rozpusti a hmotu lepe slepi. Obsah misky, nejlepe vidlickou s dlouhymi ostny, rozmackame do hrudkovite konzistence.
Smes naplnime do klobouku hub, ktere pred plnenim potreme zlehka maslovackou trochou oleje.
Peceme v troube na 190 stupnu priblizne pul hodiny podle velikosti a "masitosti" zampionu.
Smes naplnime do klobouku hub, ktere pred plnenim potreme zlehka maslovackou trochou oleje.
Peceme v troube na 190 stupnu priblizne pul hodiny podle velikosti a "masitosti" zampionu.
Pripravil K.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat