19. ledna 2009

Cholent

Chutne a na pripravu pomerne jednoduche jidlo z Veganomiconu (pokud se nemylim, tak cesky preklad je šoulet ;). Nejlepe chutna, kdyz se necha pres noc ulezet v lednici.

Ingredience:
2 lzice olivoveho oleje
1 velka, na kosticky nakrajena cibule
3-4 rozmackane strouzky cesneku
1/2 lzicku estragonu (nesehnala jsem)
1 lzicka kminu (ne mleteho)
1 lzicka soli
trochu cerstve namleteho cerneho pepre
1/2 hrnku cerveneho vina, vody nebo zeleninoveho vyvaru (bujonu)
2 bobkove listy
1/2 hrnku proplachnute cocky
1 hrnek oloupane, na kosticky nakrajene mrkve
4 stredni brambory, oloupane a nakrajene na vetsi kousky
asi 400 gr rajskeho protlaku
3 hrnky vody
1 hrnek sojovych kostek
1 hrnek mrazenych nebo konzervovanych mesicnich (?!) fazoli nebo hrasku
400 gr konzerva cervenych fazoli (klasicky mensi kidney beans)

Postup:
Ve vetsim hrnci na strednim plameni rozehrejte olej a smazte v nem cibuli asi 5-7 minut. Pridejte cesnek, estragon, kmin, sul a pepr a smazte jeste asi dve minuty. Pridejte cervene vino a pokud se neco prismahlo tak to odskrabejte ze dna panve ;). Pridejte bobkove listy, cocku, mrkev, brambory, rajcatovy protlak, vodu a sojove maso. Zamichejte, prikryjte a nechte varit na mirnem ohni asi 30 minut, dokud nejsou brambory a mrkev mekke. Pridejte hrasek a fazole a nechte prohrat. Muzete podavat ihned, idealne ovsem nechte ulezet alespon den v lednici.



Pin It Now!

3 komentáře:

Kristýna Šamalová řekl(a)...

Zdravim a dekuji za super recepty! Zajimalo by me,na kolik porci tak jsou? Planuju uvarit cholent pro 4 osoby a nejak si neumim predstavit, kolik toho asi budu potrebovat. Jeste jednou diky!

Pupa řekl(a)...

Pro 4 určitě stačí, v originálním receptu je psáno pro 6 osob :)

Kristýna Šamalová řekl(a)...

Dekuju! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...