Ingredience:
Drobenka:
1/4 hrnku polohrube mouky
3 lzice hnedeho cukru
1/4 lzicky skorice
1 lzice oleje
1 hrnek nasekanych makadamiovych orechu
Kolac:
4 hrnky polohrube mouky
1 prasek do peciva
1 lzicka pecici sody
1 lzicka soli
1 lzicka skorice
1/4 hrnku oleje
180 gr sojoveho jogurtu (bily nebo i s prichuti)
3/4 - 1 hrnek (hnedeho) cukru
1 a 1/2 hrnku sojoveho mleka
1 lzicka vanilkoveho extraktu
2 hrnky jahod nakrajenych na kousky
Postup:
Troubu predehrejte na 180°C, plech vymazte a vysypte moukou nebo vylozte pecicim papirem. Na drobenku smichejte mouku, hnedy cukru a skorici, po troskach pridavejte olej a prodelavejte rukama. Pote pridejte nasekane orechy a zamichejte. Na kolac smichejte vsechny sypke ingredience (mimo cukru), v jine mise proslehejte "mokre" ingredience s cukrem, pote prilijte do smesi s moukou a jemne promichejte. Nakonec vmichejte ovoce, vylijte na plech, posypte drobenkou a pecte cca 40-45 minut.
Troubu predehrejte na 180°C, plech vymazte a vysypte moukou nebo vylozte pecicim papirem. Na drobenku smichejte mouku, hnedy cukru a skorici, po troskach pridavejte olej a prodelavejte rukama. Pote pridejte nasekane orechy a zamichejte. Na kolac smichejte vsechny sypke ingredience (mimo cukru), v jine mise proslehejte "mokre" ingredience s cukrem, pote prilijte do smesi s moukou a jemne promichejte. Nakonec vmichejte ovoce, vylijte na plech, posypte drobenkou a pecte cca 40-45 minut.
Pin It Now!
Žádné komentáře:
Okomentovat