28. června 2009

Cupcakes & Cookies

Co k narozeninam, kdyz jste bez penez a napadu ;).


Cupcakes jsou vanilkove (recept zde), uvnitr s tresni, s vybornym cokoladovym tofu kremem (recept zde - mene mleka, vice cokoaldy) - oboje z Vegan Cupcakes take over the World.



Cokoladovo-kakaove susenky (cca 25-30 ks)
Ingredience:
1 hrnek margarinu (cca 110 gr)
1 hrnek cukru krupice (cast nahradte hnedym prirodnim cukrem nebo pridejte lzici melasy)
2 lzicky vanilkoveho extraktu (ci cast cukru nahradit vanilkovym cukrem)
1/4 hrnku sojoveho mleka
2 a 1/4 hrnku polohrube mouky
1/2 hrnku kakaa na vareni (holandskeho)
3/4 lzicky soli
1 lzicka pecici sody
1 hrnek nasekane cokolady (asi 1 100 gr tabulka)

Postup:
Troubu predehrejte na 180°C. Margarin, cukr (a melasu) a vanilkovy extrakt asi minutu slehejte elektrickym slehacem (ci dele vidlickou), pote primichejte mleko a opet proslehejte. V jine mise smichejte suche ingredience a tuto smes nasledne vmichejte do smesi margarinu atd. Pridejte nasekanou cokoladu, prodelejte a rukama tvarujte asi 3cm kulicky, kladte na pecicim papirem vymazany plech, rozplacnete na tlustsi placicku a pecte 8-9 minut. Po vyndani posypte hnedym cukrem a nechte jeste asi 5 minut dojit na plechu, pote prendejte na rost a nechte uplne vychladnout. Skladujte v uzavrene nadobe.



Pin It Now!

3 komentáře:

salome řekl(a)...

to vyzerá nádherne...všetky recepty vyzerajú tak chutne :-)

Anonymní řekl(a)...

Cupcakes vypadaly v tvém provedení tak nádherně, že jsem je prostě musela vyzkoušet. Byly to moje úplně první. Místo sójového mléka jsem použila instantního Zajíce, a to byla asi chyba, protože po přidání octa se jeho konzistence vůbec nezměnila. Takže těsto bylo uplně tekuté. Vyřešila jsem to moukou, ale dortíky při pečení vůbec nevyběhli, tak nevím jestli to nebylo tím. Navíc krémem jsem takto zdobila poprvé, nebylo to vůbec jednoduché, byla jsem špinavá až za ušima :) No, prostě cupcakes nevypadaly zrovna reprezentativně. Ale ta chuť! Byly delikátní! Pomlaskávala si i neveganská část rodiny, což mě vždycky potěší nejvíc :) Takže všem vřele doporučuju a děkuju za tip.

Annemarie řekl(a)...

Dělala jsem sušenky a jsou výborné. Moc děkuji za neotřelé recepty. Chutná mi od tebe téměř vše! :) Akorát nejsem veganka, leč "jen" vegetariánka, takže si někdy dovolím trochu běžného mléka, apod (nikoli v tomto případě, sojové mi připadalo chuťově zajímavější.
Vařit a péct se v podstatě učím, ale s tvým blogem je to snadné a zábavné.
Velké díky!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...