8. září 2010

Rohlicky s Cokolado-Svestkovou Naplni

Ja asi zustanu u klasickych povidel, ale pokud se vam zda kombinace svestek a cokolady lakava, vyzkousejte svestkovou "nutelu". Muzete ji jist samotnou, s bilym pecivem misto marmelady , s veganskym bilym jogurtem (s trochou citronu ujde napr. znacka Joya, prodava Billa) nebo ji pouzit napriklad jako napln do buchet ci listovych rohlicku.

Ingredience:
1,5 kg svestek
100 gr kvalitni horke cokolady
1 vanilkovy cukr (ci trochu vanilkoveho extraktu
cca 200gr hnedeho cukru
trochu rumu

Postup:
Svestky omyjte a vypeckujte. Dejte do hrnce, podlijte troskou vody a rychle privedte k varu. Varte cca 15 minut, dokud svestky nezmeknou. Slijte stavu a do stale horkych svestek pridejte horkou cokoladu (muzete ji predem rozpustit ci tvrdou nastrouhat do horkych svestek), vanilku, cukr a rum. Rozmixujte do hladka tycovym mixerem. Nechte priblizne 24 hodin odpocinout na chladnem miste. Pote naplnte do uzaviratelnych sklenicek a sterilujte 15 minut pri cca 80°C.


Na rohlicky budete potrebovat 1 baleni veganskeho listoveho testa a asi 3/4 hrnku svestkove nutely. Testo rozvalejte na dva obdelniky ktere rozrezte na cca 12 trojuhelniku. Plnte 1-2 lzickami naplne a zavinujte (pokud mozno co nejlepe, aby napln z rohlicky nevytekla, me se to bohuzel u nekterych stalo) - priblizny postup napr. zde. Prendejte na plech vylozeny pecicim papirem, potrete vodou, posypte cukrem a pecte v dobre vyhrate troube cca 30 minut na 180°C (nezapomente rohlicky v troube prubezne kontrolovat).

Pin It Now!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nejak nechapu, ze se zde doporucuje cokolada...leda, ze by byla veganska. Jinak tu tento recept nema co delat.

Pupa řekl(a)...

;) veganskych cokolad je na trhu spousta, napr. vetsina hořkých....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...