2. června 2012

Muffiny s malinami, marcipanem a mandlovou drobenkou

Nova variace na klasicke tema. Velmi chutne.

Ingredience:
1 a 1/2 hrnku + 2 lzice polohrube mouky
1 lzicka sody bikarbony
2 lzicky prasku do peciva
spetka soli
4/5 hrnku (hnedeho, vanilkoveho) cukru
1/2 hrnku oleje
1 Energy-G egg replacer nebo 1 lzice sojove mouky s 2ma lzicemi vody nebo 1 vrchovata lzicka kukuricneho skrobu + 2 dalsi lzice tekutiny nebo 2 lzice presnidavky nebo... cokoli jineho ci vubec nic ;)
1 hrnek sojoveho jogurtu (bily, vanilkovy nebo vanilkovy puding), prip. muzete dat 1/2 hrnku jogurtu, 1/2 hrnku rostlinneho mleka + 1 lzicka kukuricneho skrobu
1 lzicka vanilkove esence + 1 cm vanilkove pasty (nebo jen jedno z toho - ja mam vanilku ve velke oblibe)
1 a 1/2 hrnku cerstvych malin (spis mensi, vetsi rozkrojte na pul)
20 gr marcipanu, nakrajeny na mini kousky
Drobenka:
3 lzice hrube mouky
3 lzice cukru
2 lzice rostl. tuku
3 lzice platku mandli


Postup:
Troubu predehrejte na 190°C a formu na muffiny vymazte nebo vylozte papirovymi kosicky. Pripravte si drobenku: vsechny ingredience smichejte v misce a dobre prodelejte prsty (konzistenci prip. upravte, ale drzte se pri zemi, drobenky je potreba opravdu male mnozstvi). Dejte do lednice. Muffiny: suche ingredience smichejte v mise. Trochu smesi odeberte a obalte ji maliny. V mensi misce promichejte jogurt, olej, nahradu za vejce, vanilkovy extrakt. Tuto smes vlijte do suchych ingredienci a kratce zamichejte (testo na muffiny se nema michat prilis dukladne). Pridejte maliny a marzipan, opet kratce promichejte. Testo rozdelte do formy, posypte drobenkou a navrch jeste dalsimi platky mandli. Vlozte do trouby, zvyste teplotu na 200°C a pecte asi 20-25 minut (ja pecu spis kratsi dobu). Nadhera.


Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

hi! i am beata from poland. today i discovered your blog and totally fell in love with all those yummy recipes you post! i am going to bake this muffins today and literally cant wait to eat them!
greetings from warsaw!
<3

Pupa řekl(a)...

thanks for your kind comment! If you make the muffins, please let me know how the they turn out :)

Anonymní řekl(a)...

delicious!!! it's all i can say!
well i don't like the taste od baking powder, so i replaced it with some yeast and my raspberries were frozen but even though all went perfect.
okay, my muffins don't look as adorable as yours but still are yummy. thanks for the recipe! i do add you to my fav blogs and i promise to try more of your ideas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...