30. března 2012

Broskvovy Kolac

Opet ted nejak nic nestiham, mimo jine si zakladame vlastni zahradku a je s tim spousta prace. Tenhle kolac by urcite zasluhoval prefotit, ale kdo vi jak dlouho by to trvalo a lepsi neco nez nic. Kdybych si tenhle recept nekde precetla, asi by mi prisel moc obycejny na to, abych ho zkusila, ale po te, co jsem vysledny kolac u sestry ochutnala v nevegan verzi, vedela jsem, ze ho musim udelat vegansky, coz ostatne nebyl zadny problem. Vysledek samozrejme yummy.
Mnozstvi prisad vystaci na bezny plech.

Ingredience:
ingredience na vanilkovy korpus (nejcasteji delam tento, ale muzete si vybrat i z dalsich, napr. tenhle, henten, tadycten, tuten ci jakykoli jiny)
1 a 1/2 ci 2 vanilkove pudingy v prasku
1 (400 ml) plechovka kokosoveho mleka
2 - 6 lžic cukru (dle toho kolik pudingu používáte a dle chuti)
200 - 400 ml sojoveho ci jineho rostlinneho mleka
1 velka ci dve klasicke plechovky broskvi (toto mnozstvi je opravdu minimalni, pokud mate ve zvyku uzirat nebo chcete mit pokladeny kolac bohate (treba jako na fotce), urcite nejmene jednu pridejte
(zlute) dortove zele (to je, narozdil od zelatiny, vegan)

Postup:
Postup je opravdu jednoduchy. Nejprve v predehrate troube upecete korpus. Mezi tim si pripravite puding z mixu kokosoveho a sojoveho mleka (mnozstvi z 1 a 1/2 sacku by melo byt dostatecne, ale co pak s tou zbylou pulkou... Klidne tedy udelejte ze dvou). Mleka by vzdy melo byt tak o 50-100 ml mene (na 1 sacek), aby puding nebyl prilis tekuty. Potom, co korpus alespon trochu vychladl, nalijte na nej puding. Broskve slijte (stavu si ponechejte), nakrajejte na mesicky a pote navrstvete na puding. Dle navodu uvarte dortove zele (misto casti vody pouzijte nalev z broskvi) a polijte s nim kolac. Nechte dobre ztuhnout a vychladnout.
Misto broskvi muzete pouzit klidne jine ovoce, na druhy kolac jsem propasirovala boruvky, svarene s cukrem a citronem (do korpusu jsem predtim pridala citronovou kuru) a tez to bylo velmi dobre (ostatne podobny recept tu uz mame), ale ta broskvova verze ma rozhodne neco do sebe. Tak se pripravte na leto a vyzkousejte ji :)

Pin It Now!

8 komentářů:

Take it easy řekl(a)...

hm, ten koláč vypadá lákavě..taky hrozně ráda peču, takže vyzkouším :-)

Anonymní řekl(a)...

zahradku, zahradku,......ale vlstniho fotra tam neveme !!!!!

Anonymní řekl(a)...

Výborný blog, nevím,co vařit dřív :)

Anonymní řekl(a)...

"ochutnala v nevegan verzi"... ty nejsi vegan? :)

Pupa řekl(a)...

Pokud se to ma nejak skatulkovat, tak jsem. Jednou za cas neco sladkeho nevegan ochutnam, kdyz me to laka a chci to zkusit udelat vegan (pouze doma pecene, jeden kousek z vetsiho mnozstvi atd.)

Anonymní řekl(a)...

Hledám narozeninový veganský dort a tenhle láká k vyzkoušení, jenom ta želatina není zrovna veganská přísada, zkusíme agar. Díky.

Pupa řekl(a)...

Ano, zelatina veganska neni. To, co se prodava pod nazvem dortove zele, veganske je :) je to v podstate ten agar...vse na tomhle blogu je 100% vegan.
Jinak tu mam I nekolik jinych, "pravych" narozeninovych dortu

Pupa řekl(a)...

Ano, zelatina veganska neni. To, co se prodava pod nazvem dortove zele, veganske je :) je to v podstate ten agar...vse na tomhle blogu je 100% vegan.
Jinak tu mam I nekolik jinych, "pravych" narozeninovych dortu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...